İsrail, birkaç fotoğraf için 20’den fazla kayıp verdi

04 Ekim 2024

Lübnan içine girdiğini ispat etmek için sınırın birkaç yüz metre içine girmesi İsrail ordusuna pahalıya mal oldu.

YDH- Hizbullah askeri Enformasyon Merkezi’nin haberine göre Direnişin operasyon odasından bir saha komutanı İsrail basınında yayımlanan bazı fotoğraflarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hizbullah yetkilisi, şu açıklamada bulundu: “İsrail ordusunun bugün yayımladığı, Güney Lübnan'da yer alan bir sınır köyündeki evlerin yakınındaki askerleri gösteren fotoğraflar, herkesin bildiği gibi sınırın yakınında ve işgal altındaki topraklardan en fazla yüz metre uzaktaki bir coğrafi noktada çekildi.

Kriz içindeki Netanyahu'nun çaresizce ihtiyaç duyduğu bu fotoğrafları elde etmenin bedeli, seçkin askerlerden 20'den fazlasının ölmesi ve yaralanması oldu. Bu durum da İsrail askeri sansür kurumunu olayı gizlemeye ve örtbas etmeye zorladı.

Bu cuma günü öğleden sonra, topçu ve hava ateşinin ardından İsrail ordusunun seçkin askerleri, ön cephedeki Marun ar-Ras ve Yarun kasabalarına doğru iki eksenden ilerlemeye çalıştı. 

İslami Direniş Mücahidleri, "Lebbeyk, Nasrallah" çağrısı üzerine bazıları dün yerleştirilen patlayıcıları havaya uçurdu ve seçkin subaylar ve askerlerle hafif ve orta silahlar ve roketlerle çatıştı. 

Sıfır mesafeye ulaşan yakın mesafelerden atılan el bombaları, sızan askeri gücün saflarında çok sayıda ölüm ve yaralanmaya neden oldu. Yaralanmayanlar, ölü veya yaralıları taşıdı ve işgal altındaki topraklardaki düşman sığınaklarından topçu koruması altında çekildi.

İslami Direniş Mücahitleri, Güney Lübnan'ın ön cephesindeki her düşman hareketini izliyor, takip ediyor ve karşılık veriyor ve İsrail düşman askerlerini işgal altındaki topraklardaki sınır hattı boyunca arka üslerinde ve kışlalarında top mermileri ve roketlerle kovalıyor.