Mélenchon: Hizbullah, Lübnan'ın ayrılmaz bir parçasıdır

05 Ekim 2024

Fransız sol siyasetçi lider Jean-Luc Mélenchon, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını kınadı ve Fransızları Lübnan ve Filistin'le dayanışma göstermeye çağırdı. Mélenchon, Hizbullah'ın Lübnan toplumunun bir parçası olduğunu vurgulayarak, Fransa'nın Lübnan ordusunu desteklemesi gerektiğini savundu.

YDH - "Boyun Eğmeyen Fransa" (La France Insoumise) hareketinin lideri Jean-Luc Mélenchon, Hizbullah'ın Lübnan'ın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, "Hizbullah'ı sorunun kaynağı olarak göstermek kötü niyetliliktir," görüşünü dile getirdi.

Mélenchon, "Dost ülke Lübnan'ın katledildiğini, yok edildiğini ve unutulduğunu" belirterek şunları söyledi: "İsrail ordusu okulları ve hastaneleri yerle bir ediyor ve kimse buna engel olmuyor."

Fransız siyasetçi, iktidar olmaları halinde Lübnan ordusunu silahlandırıp destek olacaklarını ifade etti.

Lübnan ordusunun kendi sınırlarını korumak için yeterli donanıma sahip olmadığına dikkat çeken Mélenchon, "Hizbullah'ı sorun olarak göstermek art niyetliliktir. Hizbullah Lübnanlılardan oluşuyor ve kimin iyi kimin kötü olduğuna karar vermek bizim işimiz değil," dedi.