“Savaş daha yeni başladı”

06 Ekim 2024

Lübnan'daki Arap Sosyalist Baas Partisi Genel Sekreteri Ali Hicazi, yaptığı açıklamada Direniş'in zayıflamadığını vurgulayarak, henüz tüm gücünü ve cephaneliğini kullanmadığını belirtti.

YDH- Lübnan'daki Arap Sosyalist Baas Partisi Genel Sekreteri Ali Hicazi, el-Meyadin'e yaptığı açıklamada Direniş'in “mükemmel durumda olduğunu ve zayıflamadığını” söyledi.

Direniş’in “henüz tüm gücünü ve cephaneliğini kullanmadığını” vurgulayan Hicazi, savaşın daha ilk aşamalarında olunduğunu belirterek “Kararı belirleyecek olan savaş alanıdır” dedi.

Hicazi “Kara çatışmasından korkmuyoruz, çekinmiyoruz da” diye ekledi.

Lübnan'daki bazı kişilerin “Direniş’in zayıf durumda olduğuna” inandıklarını söyleyen Hicazi onlara uyarıda bulunurken, bu tür inançların “tehlikeli emsaller oluşturduğunu” vurguladı.

“İç birliğin ve ateşkesin önemini” teyit eden Hicazi “Bize savaşı kaybetmişiz gibi davranan hiçbir öneriyi kabul etmeyeceğiz” dedi.

“Savaşın daha yeni başladığını” kaydeden genel sekreter, Direniş'in “henüz gücünün ve silahlarının önemli bir bölümünü kullanmadığını” açıkladı.

Ali Hicazi, direnişçilere hitaben yaptığı konuşmada “Güçlüyüz ve yenilmeyeceğiz; savaş henüz başlangıç aşamasında ve kaybetmeyeceğiz” dedi.

Ayrıca, “Direniş çok iyi durumda ve böyle olduğu sürece iyi olacağız” diye vurguladı.

Hicazi, hem yurt içinde hem de yurt dışında işgalci İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya güvenenlerin “yenilgiye uğrayacağını” belirtti.