İsrail’den cami ve okul katliamı

06 Ekim 2024

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi, İsrail işgali tarafından gerçekleştirilen iki katliamı bildirerek uluslararası toplumdan ABD ve İsrail’i bu suçlardan sorumlu tutmasını talep etti.

YDH- Gazze Hükümeti Medya Ofisi bugün yaptığı açıklamada, İsrail işgal ordusunun Merkez Valilik’te (Deyr el-Balah) bir camiyi ve yerinden edilmiş kişilerin barındığı bir okulu bombalayarak iki vahşi katliam gerçekleştirdiğini bildirdi.

Saldırılarda ilk belirlemelere göre, 24 kişinin hayatını kaybettiği ve 93 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

Gazze Hükümeti Medya Ofisi’nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İşgal ordusu Merkez Valilik'te, Aksa Şehitleri Hastanesi'nin bitişiğindeki Aksa Şehitleri Camii'ni ve her ikisi de yüzlerce yerinden edilmiş insanın barındığı İbn Rüşd Okulu'nu bombalayarak iki korkunç katliam gerçekleştirdi. Bu katliamlar sonucunda şu anda 24 şehit ve 93 yaralı bulunmaktadır.”

Açıklamaya göre, bu iki vahşi katliam, son 48 saat içinde Gazze Şeridi'nin çeşitli vilayetlerinde 27 ev, okul ve göç merkezini bombalayan işgal ordusunun gerçekleştirdiği bir dizi saldırının ardından geldi.

Açıklamada, kalan hastanelerin her geçen gün artan yaralı ve hasta sayısına yeterli tıbbi hizmet sağlayamadığı belirtildi.

Ayrıca, uluslararası, Arap ve bölgesel toplumların “şok edici bir sessizliği” ve devam eden soykırım nedeniyle Gazze'de insani yardım ve tıbbi çalışmaların önünde önemli zorlukların bulunduğu bildirildi.

Açıklama şöyle devam etti: “İsrail işgalinin sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik devam eden acımasız katliamlarını kınıyoruz. Tüm dünya ülkelerini yerinden edilenlere ve sivillere yönelik bu sürekli suçları kınamaya çağırıyoruz.”

Hükümet Medya Ofisi, Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik devam eden soykırım eylemlerinden ve bu katliamların sürdürülmesinden İsrail işgalinin ve ABD yönetiminin tamamen sorumlu olduğunu söyledi.

Ofis, uluslararası toplumdan, BM ve uluslararası kuruluşlardan soykırım eylemlerini durdurması ve Gazze'de akan kanı durdurması için işgale baskı yapmasını talep etti.

365 gündür devam eden soykırım

Gazze Şeridi'ndeki soykırım bir yılını doldururken dün İsrail işgali Filistinlilere ve ailelerine karşı üç katliam gerçekleştirdi, önceki 24 saat içinde 23 kişiyi öldürdü ve 66 kişiyi yaraladı.

Kurbanların bir kısmı yarı faal durumdaki birkaç hastaneye nakledilirken, İsrail işgal güçlerinin yollarını kesmeye ve tüm kurtarma çalışmalarını engellemeye devam etmesi nedeniyle diğerleri hala enkaz altında mahsur durumda.

365 gün boyunca Filistinli sivilleri katleden ve Gazze'yi harabeye çeviren İsrail işgali, ölü sayısını 41 bin 825'e, yaralı sayısını ise 96 bin 910'a yükseltti.

Yerel yetkililer, İsrail'in Ekim 2023'te Gazze'ye yönelik soykırım savaşını başlatmasından bu yana yaklaşık 17 bin 000 çocuğu öldürdüğünü açıkladı.

Gazze Hükümeti Medya Ofisi Başkanı İsmail el-Sevabite yaptığı açıklamada, 7 Ekim'den bu yana 171'i bebek olmak üzere en az 16 bin 859 çocuğun İsrail savaş makinesi tarafından öldürüldüğünü söyledi.

El-Sevabite ayrıca, “İsrail saldırısı nedeniyle Gazze'de şu anda yaklaşık 25 bin 973 Filistinli çocuk, ebeveynlerinden biri ya da her ikisi olmadan yaşıyor” dedi.