İsrail Beyrut’ta da sivilleri hedef aldı

06 Ekim 2024

Gece boyu Lübnan'a saldırılar düzenleyen İsrail işgal güçleri Beyrut'un güney banliyölerinde yine sivil yerleşim yerlerini ve kurumlarını hedef aldı.

YDH- İsrail rejiminin gece boyu, Beyrut'un güney banliyösünde bir benzin istasyonu ve tıbbi malzeme depolarının da vurulduğu bir dizi yoğun hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirdi.

Bu hava saldırılarının el-Leylaki, et-Tahvita, Burc al-Berecne, Haret Hreyk ve Beyrut Uluslararası Havaalanı çevresi gibi mahalleleri etkileyen daha geniş bir bombardıman dalgasının parçası olduğu belirtildi.

El-Meyadin muhabiri bunun, Lübnan'a yönelik saldırıların başlamasından bu yana başkentin banliyölerinin tanık olduğu en yoğun gecelerden biri olduğunu aktardı.

Yetkililer, Güney Banliyösü’ndeki yerleşim alanlarının ve kritik tıbbi kaynakların giderek artan bir şekilde İsrail tarafından hedef alınmasına dikkat çekiyorlar.

Konuyla ilgili bir gelişme olarak, havaalanı yakınındaki Merayca bölgesini hedef alan daha önceki bir saldırının ardından Beyrut havaalanının doğu kısmında elektrik kesintisi meydana geldiği bildirildi. Fakat devam eden bombardımanlara rağmen uçakların havalimanına iniş ve kalkış yapmaya devam ettiği kaydedildi.

Saldırıların ardından Beyrut Uluslararası Havalimanı'na yeniden elektrik verildiği bildirildi.

Ancak İsrail'in saldırıları devam ettiği ve Beyrut'un güney banliyölerine yönelik hava saldırılarının sayısının birkaç saat içinde en az 25'e ulaştığı bilgisi geçildi.