Anti-Emperyalist Cephe'den uluslararası çağrı

06 Ekim 2024

Dünyanın dört bir yanındaki özgür insanların Sio-emperyalizme karşı birleşmesi gerekliliğini vurgulayan Anti-Emperyalist Cephe bir çağrı yayınladı.

YDH- 2014 yılında emperyalist saldırganlığa karşı birleşen Anti-Emperyalist Cephe, 7 Ekim'in ertesinde bir çağrı yayınlayarak antiemperyalistlere ve antifaşistlere seslendi.

Anti-Emperyalist Cephe'nin çağrısında şu ifadeler yer aldı:

''Antiemperyalist Cephe olarak tüm dünya halklarını, tüm antiemperyalistleri, antifaşistleri, Siyonistlerin ve ABD-AB-NATO emperyalizminin canice katliamlarına karşı Filistin Halkını ve onun kahramanca direnişini desteklemek için 7 Ekim'de ve takip eden hafta boyunca dünyanın dört bir yanında gösteriler düzenlemeye ve bu gösterilere katılmaya çağırıyoruz.''

7 Ekim 2023 tarihinin, ''Filistin Halkı ile birlikte Filistin Direnişinin tüm fraksiyonlarının, Emperyalizm ve Siyonizm'in “kağıttan kaplanlar” olduğunu ve örgütlü halk ve direniş güçleri tarafından yenilebileceğini tüm dünyaya gösterdikleri'' tarih olduğunu vurgulayan Cephe'nin açıklaması şöyle devam ediyor:

''7 Ekim ve Aksa Tufanı, 76 yıllık işgale, katliamlara, yerleşimcilere, bombalamalara, tutsaklara ve şehitlere karşı verilen mücadelenin bir sembolüdür. 

Direniş hakkı için bir cevap olan 7 Ekim, adaletsizliğe ve baskıya karşı bir geri dönüştür; diasporadaki tüm Filistinliler ve onların topraklarına geri dönüş hakkı için bir yanıttır.

7 Ekim sadece Filistinliler için değil, dünyanın tüm ezilen halkları için tarihidir. Çünkü 7 Ekim emperyalizmin ve işbirlikçilerinin Ortadoğu'daki planlarını değiştirmiş ve tüm dünya halklarına umut vermiştir.''

Dünya halklarının düşmanı olan ABD-AB emperyalizmi ve Siyonizm'in Filistin Halkına yönelik katliam ve soykırımlarını Gazze ve Batı Şeria'ya yönelik her gün gerçekleştirdikleri acımasız saldırılarla sürdürdüğünü ifade eden Cephe, 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 16 bin 500'ü çocuk olmak üzere 40 binden fazla Filistinlinin ABD ve İsrail tarafından katletildiğini vurguluyor. 

21 binden fazla Filistinli işgal hapishanelerinde tutuluyor ve Siyonistler onlara tüm haklarını yasaklayarak işkence ediyor ve tecavüz de dahil olmak üzere farklı işkence yöntemleri kullanıyorlar.

Dezenformasyonun soykırımda araçsallaştığına dikkat çeken Cephe'nin bildirisi şöyle devam ediyor:

''Tüm bu saldırıların dışında Emperyalizm ve Siyonizm, dünya halklarının zihnini işgal etmek için dezenformasyonu bir araç olarak kullanıyor. 

Medyaları aracılığıyla “terörizm” yalanını kullanarak Filistin Direnişini kriminalize etmeye çalışıyorlar ve bu yöntemle İsrail Siyonizminin ve Emperyalizminin suçlarını gizlemeye çalışıyorlar. 

Dünya halklarının Kolektif Batı ve işbirlikçilerinin yalanlarına inanmadığına dikkat çeken Cephe ''1 yıl boyunca tüm dünyada milyonlarca insan Filistin Direnişini desteklemek ve Filistin'in Özgürlüğünü talep etmek için sokaklara döküldü, gösteriler ve eylemler yaptı.'' diye belirtti.

Bildiride, emperyalist ülkelerin dayanışma hareketine baskı ve yasaklar uygulayarak binlerce insanı tutukladığının altı çizildi.

Lübnan, Yemen, Suriye, İran ve Irak emperyalizme karşı savaşıyor

Anti-Emperyalist Cephe'nin yayınladığı bildiride, Emperyalizm ve Siyonizm ortaklığının radikal reddi olarak şekillenen Direniş Ekseni'nin Filistin ile beraber olduğunun altı çizildi:

''Filistin Direnişi ile birlikte Lübnan, Yemen, Suriye, İran ve Irak'taki Direniş güçleri gibi Direniş Ekseni'ndeki tüm halklar ve ülkeler de Siyonizm ve Emperyalizme karşı savaşıyor. 

Bu yüzden Siyonizm bu ülkelere de bombalı saldırılar düzenliyor, katliamlar yapıyor ve binlerce insanı öldürüyor.''

Anti-Emperyalist Cephe'nin yayınladığı bildiri şöyle sonlanıyor:

''Tüm bu nedenlerden dolayı 7 Ekim'de ve ondan önceki hafta boyunca tüm insanları Filistin için gösteri yapmaya ve Direnişi desteklemeye çağırıyoruz. 

Antiemperyalistler olarak bizler zafere giden tek yolun direnişten geçtiğini biliyoruz. 

Tüm insanları ve örgütleri tüm güçlerimizi birleştirmeye, ABD-AB-NATO Emperyalizmine, İsrail Siyonizmine ve onların işbirlikçilerine karşı savaşmaya ve kazanmaya çağırıyoruz. 

Nehirden denize özgürleşecek Filistin için savaşmayı sürdürün''