Hizbullah Hayfa’yı vurdu

07 Ekim 2024

İsrail medyasında yer alan haberlerde, Lübnan'dan fırlatılan füzeler nedeniyle Hayfa kentinde çok sayıda ev ve araçta yaralanma ve hasar meydana geldiği doğrulanırken, İsrail ordusu gelen füzelerin hiçbirini engelleyemediğini itiraf etti.

YDH- İsrail medyası ve platformları, pazar günü geç saatlerde ve 7 Ekim Pazartesi günü erken saatlerde Lübnan'dan fırlatılan füze yaylım ateşinin ardından Hayfa kentinde yaralanmalar ve büyük hasar meydana geldiğini bildirdi.

İsrail işgal güçleri sözcüsü, “Hayfa'yı hedef alan yaylım ateşinden hiçbir füzenin önlenmediğini” doğrulayarak İsrail güvenliğinde önemli bir “ihlal” olduğunu vurguladı.

Olay yerinden alınan görüntülerde, işgal altındaki kentteki binalara isabet eden çok sayıda füzenin büyük patlamalara yol açtığı görülüyor.

İsrail haber kanallarından “Kanal 12” de olayla ilgili haberinde Hayfa'daki Rambam Hastanesi’ne altı yaralının ulaştığını, bunlardan birinin de Tiberya'da füze çarpması sonucu ağır yaralandığını bildirdi.

Hizbullah, Hayfa'nın güneyindeki Karmel Üssü’nü hedef alan Fadi 1 tipi füzelerden oluşan bir yaylım ateşi başlattığını açıkladı.

Bu operasyon, Direniş'in Lübnan'da sivillere yönelik devam eden saldırılara ve İsrail işgal güçleri tarafından işlenen zulümlere misilleme olarak gerçekleştirdiği “Hayber Operasyonları” serisinin bir parçası olarak duyuruldu.