Sünni alimlerden Ayetullah Hamenei’ye destek mektubu

07 Ekim 2024

3 bin Sünni alim, İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei’ye bir mektup yazarak, “Gerçek Vaat 2” operasyonu hakkında takdirlerini ve desteklerini ifade etti.

YDH- Tasnim Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, İran’ın dört bir yanından 3 bin Sünni âlim, İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei’ye hitaben bir mektup yazarak, “Gerçek Vaat 2” operasyonu hakkında takdirlerini ve desteklerini ifade ettiler.

Söz konusu mektupta “Sizin bilgece ve güçlü liderliğiniz altında ve onurlu bir sabır döneminin ardından, cesur İran İslam Devrim Muhafızları Ordusu, 2 Ekim akşamı işgal altındaki toprakların kalbine İslam ümmetinin öfkesi ve Allah’ın askerlerinin gazabı ile bir darbe indirdi.

Bu darbe, şehit ailelerinin yaslı kalplerine, savunmasız Filistin halkına ve dünyanın tüm özgür insanlarına yeniden bir teselli getirdi. Aynı zamanda mukaddes Kudüs’ün cesur savaşçılarına, gayrimeşru Siyonist rejime karşı mücadelelerinde güç ve bitmek bilmeyen bir azim kazandırdı.” denildi.

Ayetullah Hamenei’ye yazılan mektubun devamında şu ifadelere yer verildi: “Bizler, Kur’an ve İslamî öğretilerin hizmetkârları, birlik ve tebliğ cihadının takipçileri olan Cuma imamları ve ülke çapındaki Sünni vaizler olarak, yakın zamanda Tahran’daki Cuma namazında dile getirdiğiniz aydınlatıcı sözleriniz ve düşmanı sindiren hutbeleriniz için en derin şükranlarımızı sunuyoruz. Merhum İmam Humeyni’nin (r.a.) ve yüce şehitlerin ideallerine bağlılığımızı yeniden teyit ediyoruz. Kahraman Devrim Muhafızları ve İslam Cumhuriyeti’nin şerefli silahlı kuvvetlerinin gasıp ve çocuk katili rejime karşı gerçekleştirdiği başarılı ‘Gerçek Vaat 2’ operasyonundan dolayı siz kıymetli lidere, komutanlara ve Allah yolunda savaşan mücahitlere içten teşekkürlerimizi ifade ediyoruz.”