Hizbullah, 7 Ekim'de İsrail'i roketlerle vurdu

07 Ekim 2024

Hizbullah - İslami Direniş'in, Aksa Tufanı Operasyonu'nun birinci yıldönümünde, askeri operasyonlarını yoğunlaştırarak Lübnan'ın işgal altındaki Filistin sınırı boyunca uzanan İsrail mevzilerinin yanı sıra içerideki askeri üsleri ve yerleşimleri de hedef aldığı bildiriliyor.

YDH- Hizbullah'ın askeri kanadı İslami Direniş, Aksa Tufanı Operasyonu'nun birinci yıldönümünde askeri operasyonlarını yoğunlaştırdı.

Hizbullah, bu eylemlerin, Gazze'deki dirençli Filistinlilerin direnişlerine sarsılmaz bir destek anlamına geldiğini ve Lübnan'ı ve vatandaşlarını korumak için gerçekleştirildiklerini söyledi.

Hizbullah Askeri Medyası, Lübnan İslami Direnişi'nin 7 Ekim'de gerçekleştirdiği operasyonlara dair bir doküman paylaştı:

Hizbullah, 6 Ekim Pazar günü, sabah saat 07:15'te Marun er-Ras Parkı'ndaki İsrail işgal güçlerinin bir toplantısını roket salvosuyla bombaladı.

Pazar günü, sabah saat 9:00'da, Rumeyş kasabasının kapısının arkasında toplanan İsrail düşman kuvvetleri bir füze salvosuyla hedef alınarak doğrudan bir vuruş gerçekleştirdiği bildirildi.

Sabah saat 9:10'da İslami Direniş savaşçılarının Kefer Vradim İsrail yerleşim birimini roket salvosuyla hedef aldığı belirtildi.

Saat 12:40'ta Karmiyel yerleşim biriminin bir roket salvosuyla bombalandığı kaydedildi.

Öğleden sonra, Hayfa'nın kuzeyindeki kiryat adı verilen bir grup yerleşim yeri büyük bir roket salvosuyla bombalandı.

Gece saat 00:05'te İslami Direniş savaşçılarının Taberiye'nin batısında yer alan kuzey bölgesindeki başlıca tesislerden biri olan Nimra üssüne bir roket salvosu fırlattığı belirtilmişti.

Saat 02:30'da, Cel el-Alam bölgesinin arkasında İsrail düşman kuvvetlerine ait araç ve personel topluluğunun bir füze salvosuyla hedef alındığı belirtildi.

Sabah 06:55'te Karmiyel yerleşim biriminin bir roket salvosuyla bombalandığı bildirildi.