YDH - Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Siyasi Bürosu, Aksa Tufanı'nın yıldönümünde bir açıklama yayımlayarak, bu tarihi olayın Filistin mücadelesinde stratejik bir dönüm noktası oluşturduğunu vurguladı.
Açıklamada, direnişin kararlılığının, işgal karşısında kırılmadığı ve bundan sonra da kırılmayacağı ifade edildi.
FHKC, 7 Ekim’de gerçekleşen bu büyük direniş hareketinin, Filistin halkının onurlu mücadelesinin somut bir örneği olarak dünya gündemine oturduğunu belirtti.
Bir yıl önce gerçekleşen bu olayda, Filistin direniş gruplarının Gazze Tümeni'ni büyük bir yenilgiye uğratmayı başardığı ve kısa sürede işgal altındaki toprakların büyük bir kısmını kontrol altına alarak yüzlerce esir askerle geri döndüğü hatırlatıldı.
Geçen bir yıl boyunca Filistin direnişi, İsrail'in askeri kapasitesini zayıflatarak, "direnişi birkaç hafta içinde ortadan kaldırabileceği" yanılgısına düşen Siyonist rejimi şaşırttı.
FHKC açıklamasında, İsrail’in yerleşimlerine ve şehirlerine yönelik roket saldırılarının devam ettiği, işgalin ise Gazze ve Batı Şeria'da altyapıyı tahrip ettiği belirtildi.
Ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti'nin aktif katılımıyla, Filistin, Lübnan, Yemen ve Irak’tan direniş gruplarının birliği vurgulandı. Bu birliğin, düşmanı yıpratma ve bölgesel caydırıcılık denklemini güçlendirme konusunda önemli bir rol oynadığı ifade edildi.
Filistin direnişinin, bölgesel ve uluslararası arenada büyük bir destek bulduğu, Siyonist varlığın ise küresel çapta artan protesto ve kınamalarla yalnızlaştığı kaydedildi.
FHKC, uluslararası forumlarda İsrail'in işlediği suçlara karşı artan baskılar ve Filistinlilerin sesini yükseltmesinin, dünya genelinde üniversitelerde büyük protestolara yol açtığını da belirtti.
FHKC, açıklamasında, Aksa Tufanı’na yönelik bir yıl boyunca süren direnişin, Filistin halkının kararlılığını bir kez daha gösterdiğini vurgularken, şu hususları da dile getirdi:
"Aksa Tufanı, Filistin direniş tarihinde stratejik bir dönüm noktası olmuştur ve bu savaşın dersleri askeri akademilerde okutulacaktır. Direniş, liderlerini değiştirme, askeri kapasitesini güçlendirme ve saldırı ile savunma kabiliyetlerini geliştirme konusunda büyük başarılar elde etmiştir. Direnişin talepleri; işgalin Gazze'den tamamen çekilmesi, saldırıların durdurulması, yerinden edilmiş kişilerin evlerine dönmesi ve kuşatmanın kaldırılmasıdır."
Açıklamada yrıca, Filistin ulusal birliğinin yeniden tesis edilmesi ve kapsamlı bir direniş stratejisinin oluşturulması gerektiği vurgulanarak Batı Şeria'da silahlı direnişin güçlendirilmesi gerektiği ve bu bölgenin çatışma denkleminde kilit rol oynadığı ifade edildi.
Son olarak FHKC, Filistin halkının direnişine ve uluslararası topluma verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "Zaferimiz kaçınılmazdır!" mesajını yineledi.