BBC: İsrailliler artık kendileri için bir gelecek olmadığını hissediyor

08 Ekim 2024

BBC Farsça servisi muhabiri, Hizbullah’ın artan saldırıları sonrasında, İsrailliler arasındaki işgal altındaki toprakları terk etme eğiliminin arttığını bildirdi.

YDH- BBC Farsça servisinin Amerikan güçlerine iliştirilmiş üst düzey muhabirlerinden Kesra Naci, yaşanan son gelişmelerin İsrail toplumu üzerindeki etkilerini Tel Aviv’den aktardı.

Kesra Naci, Tel Aviv’den bağlandığı canlı yayında şunları söyledi:

“Çoğu kimse burada kendileri için bir gelecek olmadığını hissediyor. Üstelik bu savaş da hala devam ediyor. Çoğu orta sınıfa mensup kişiler, uzmanlar, ülkeyi terk ediyor. Çünkü bir gelecek görmüyorlar. Yatırım yok, ekonomik durum kötü, iş hayatı ve ticaret uyumuş veya çok büyük bir durgunluk içinde. Birçoğu iflas ediyor.   

Buradan gidenlerin çoğunun söylediği şu: Burada bizim çocuklarımız için bir gelecek yok. Çocuklarımızı başka bir yerde büyütmemiz gerekiyor. Dolayısıyla bugün burada şartlar böyle. 

Söylediğim gibi burada çok az kimse kendisi için bir gelecek görüyor. Bu savaş her gün derinleşiyor ve yayılıyor. Önce Gazze vardı, vekalet savaşı vardı kara günler yaşandı, sonra Hizbullah oldu ve şimdi de savaşın genişlemesinden ve İran’la savaştan söz ediliyor.

Bu iş devam ettikçe de olay giderek derinleşiyor ve umutsuzluk da daha da artıyor.