Smotrich'in kıdemli danışmanı Hizbullah çatışmalarında yaralandı

09 Ekim 2024

İslami Direniş Operasyon Odası, işgal varlığının önemli kayıplar verdiğini açıklarken, İsrail ordusunun 504. Biriminden iki ve 8207. Taburundan bir asker Lübnan'ın güneyinde ağır yaralandığı bildiriliyor.

YDH- El-Meyadin'e göre, İsrail Kanal 12'nin Çarşamba günü bildirdiğine göre, İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in üst düzey bir danışmanı Lübnan sınırındaki çatışmalar sırasında yaralandı.

İsrail ordusu, Güney Lübnan'da devam eden çatışmalarda 504. Birlik'ten iki askerin ve 8207. Tabur'dan bir başka askerin de ağır yaralandığını doğruladı.

Konuyla ilgili olarak İsrail medyası Hermon Dağı yakınlarında, Lübnan sınırına yakın bir Suriye kasabası olan Beyt Jinn'de bir askeri helikopterin düştüğünü bildirdi. 

Salı günü, sınır çatışmaları sırasında 504. Birim'den iki askerin daha yaralandığı kaydedildi. Sefad'daki Ziv Tıp Merkezi çatışmalarda yaralanan 18 İsrail askerini tedavi etti.

İsrail ordusu 30'u Lübnan'ın kuzey sınırında, 18'i de Gazze Şeridi'nde olmak üzere toplam 48 askerin yaralandığını bildirdi. 

Bu tırmanış, Hizbullah'ın bir hafta önce kara harekâtını ilan etmesinden bu yana Lübnan topraklarına ilerlemeye çalışan İsrail güçleri arasında önemli kayıplara yol açan direnişinin ardından geldi.

Salı günü İslami Direniş'in Operasyon Odası, İsrail ordusunun Lübnan kasabalarına girmekte zorlandığını, 35'ten fazla askerin öldüğü ve seçkin birliklerden yaklaşık 200 askerin yaralandığı önemli kayıplar verdiğini belirtti.