Hizbullah füze ve pusularla İsrail’e aman vermiyor

09 Ekim 2024

Raim askeri üssünü de hedef alan Hizbullah, Kiryat Şmona'nın da aralarında bulunduğu birçok yerleşim yerini roketlerle vurdu. Ayrıca işgal ordusunun sızma girişimlerini engelledi.

YDH- Hizbullah bugün gün boyu devam eden operasyonlarıyla işgal askerlerinin konuşlandığı ya da sınır köylerine sızmaya çalıştığı bölgelerle askeri üsleri ve yerleşim yerlerini hedef aldı.

Direniş, ilki Blida'daki el-Galea tepesinde ve ikincisi Marun el-Ras kasabasının arkasında olmak üzere iki roketle işgal güçlerinin iki toplantısını hedef alan iki operasyon gerçekleştirdi.

Direniş savaşçıları Safed şehrindeki dört İsrail yerleşimini, Hatsur yerleşimini, Tiberya'nın kuzeyindeki Amnun yerleşimini ve Golan Tepelerinin güneyindeki Raim askeri üssünü hedef aldı.

Direniş, iki saat içinde ikinci kez saat Ras el-Nakura bölgesinden "el-Müşeyrefe" yönüne sızmaya çalışan işgal güçlerine saldırı helikopteri ile karşı koydu ve onları geri çekilmeye zorladı.

[video]

Daha önce, İslami Direniş, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki “Kiryat Şmona” yerleşiminde İsrail işgal güçlerinin bir toplantısını bir roketle hedef aldı.

Kiryat Şmona'ya düzenlenen roket saldırısında iki İsraillinin öldüğü, diğerlerinin ise ağır yaralandığı açıklandı.

İsrail medyası da Hizbullah'ın 20 roket attığını ve Kiryat Şmona'da dört noktaya tam isabet sağladığını kabul etti.

Saldırının ardından Kiryat Şmona'daki İsrailli yetkililer halen orada bulunan 2 bin yerleşimciden bölgeyi terk etmelerini istedi.

Kiryat Şmona bombardımanı, Hizbullah'ın Hayfa'nın kuzeyinde yer alan Zuvulon bölgesini büyük bir roket salvosuyla hedef almasının ve doğrudan isabet sağlamasının ardından geldi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Hayfa'nın kuzeyindeki Kiryat Ata'ya düşen bir roket yerleşimcilerin yaralanmasına neden olurken, Lübnan'dan atılan roketler nedeniyle Krayot'ta elektrikler kesildi.

İşgal altındaki Hayfa'da bulunan Rambam Hastanesi Krayot'a yapılan roket saldırısı sonucunda sekiz kişinin yaralandığını doğruladı ve bunlardan birinin durumunun ciddi olduğunu ekledi.

Direniş operasyonları bugün Hayfa Körfezi'nin enine ve boyuna kadar tüm Celile'ye yayılan 22 operasyona ulaştı ve makineli tüfeklerle şiddetli çatışmalar, roket ve topçu bombardımanının yanı sıra işgal ordusunun askeri hedeflerine insansız hava araçları fırlatarak saflarında ölüm ve yaralanmalara neden oldu.

Direniş savaşçıları ayrıca, Blida kasabasına sızma girişiminde bulunan İsrail işgal askerleriyle çatışmaya girdi ve ağır yaralanmalara neden oldu.

Bir işgal gücü Lebuna bölgesine doğru ilerlemeye çalıştığında İslami Direniş savaşçıları tarafından topçu mermileri ve roketlerle hedef alındı, tam isabet sağlanarak işgal güçlerinin geri çekilmesi sağlandı.

Lebuna bölgesine sızmaya çalışan bir İsrail piyade birliğini büyük bir roket mermisiyle hedef alarak öldürdü ve yaraladı.

Bir İsrail piyade gücü tekrar Lebuna'ya doğru ilerlemeye çalıştı, ancak Direniş savaşçıları tetikteydi ve onları güdümlü bir füzeyle hedef alarak öldürdü ve yaraladı.

Ardından Hizbullah savaşçıları Tufa ovasından Mays el-Cebel ve Muhaybib'e doğru ilerleyen işgal güçlerini roket mermisiyle hedef aldı.