İsrailli istihbaratçı, İranlı Kürt gruplarla İsrail arasındaki ilişkiyi açıkladı

10 Ekim 2024

İsrail'in 504. Biriminden emekli üst düzey istihbarat subayı Yigal Michael Memoun, İran Kürdistanı'ndaki ayrılıkçı gruplar ile İsrail arasındaki gizli ilişkileri ifşa etti.

YDH - İsrail rejiminin 504. Birimi'nde görev yapmış emekli bir istihbarat subayı olan Yigal Michael Memoun, İran Kürdistanı'ndaki ayrılıkçı gruplar ile İsrail arasındaki gizli bağlantılara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İsrailli emekli istihbarat subayı, bu talep üzerine Kürt lideri İsrail'de bu alanda uzmanlaşmış üst düzey bir istihbarat yetkilisiyle tanıştırdığını ve İsrailli liderler ve yetkililerle görüşmelerini kolaylaştırdığını ifade etti ve şunları söyledi:

“Ben, 504 İstihbarat Biriminde görev yaptım ve siyasi alanda faaliyet gösterdim. Görevim siyasi alandaydı. Los Angeles’te olduğum halde işimle meşgul oluyordum. Tevrat öğrenimiyle ve diğer manevi meselelerle ilgileniyordum. Bir kişi benimle temas kurdu.

Bu şahıs benimle Face Book aracılığıyla temas kurdu. “Ben, İran Kürt partisi genel sekreteri falanca kişiyim” dedi.    

O bana, “Ben, İran’dan ayrılmak ve İran işgalinden kurtulmak için çalışan bir partinin lideriyim” dedi ve İran’ın işgalciliğinden bahsetti.

Bana dedi ki “İsrail başbakanı ve dışişleri bakanı ile irtibat kurabilmek için sizin yardımınıza ihtiyacım var. Çünkü bizim hedefimize ulaşabilmemiz için İsrail’e ihtiyacımız var.”

Ben onun Knesset’teki bazı kişilerle, gazetecilerle ve medya ile irtibat kurması için çalıştım. Onun İsrail’deki çeşitli partilerle ve şahsiyetlerle irtibat kurabileceği kanallar açtım. Bir müddet sonra onun şubat veya mart ayında İsrail’e gideceği haberini verdiler. 

O da bana dedi ki “İsrail’e gitmem kararlaştırıldı. Bakalım İsrail bizim için ne yapabilecek?”

Yigal Karmon’la (üst düzey istihbarat subayı) ile temas kurdum; çünkü onun bu konuda tam bir bilgiye sahip olduğunu biliyordum.

Durumu ona anlattım Yigal şoke oldu ve bu konunun önemiyle ilgili olarak şöyle dedi:

“Böylesi bir kişi gerçekten yoksa bile biz onu var etmeliydik. 

Yigal, onu Kudüs’teki bir otelde bir hafta misafir etmeyi kararlaştırdı. Tabi başbakanla ve dışişleri bakanıyla da görüşmek istiyordu. 

Dolayısıyla ben tüm çabamı gösterdim dışişleri bakanlığına ve başbakanlık ofisine program yaptım.

Yigal, İsrail’de tüm çalışmaları yaptı ben de Los Angeles’tan İsrail’de tanıdığım arkadaşlar aracılığıyla onun için yapabildiğim her şeyi yaptım.

Gazeteci Eliyahu Ben Oun, İsrail’in Sesi radyosunda onunla röportaj yaptı. 

O, hatta aleni olmasa da “Sizden maddi ve manevi destek alabilirsek İran’a karşı silahlanmaya da hazırız” dedi.”