Yemen direnişinden Hizbullah'a destek mesajı

11 Ekim 2024

Yemen direnişi, Lübnan’daki İslami Direniş’e hitaben samimiyet ve dayanışma dolu bir mesaj gönderdi. Videolu olarak yayımlanan mesajda, direnişin liderlerine ve savaşçılara manevi destek sunulurken, ortak bir mücadele ruhuna vurgu yapıldı.

YDH - Yemen direnişi, Lübnan’daki İslami Direniş’e bir “samimiyet ve ahit mesajı” gönderdi. Yemen’in el-Mesire televizyonu bu mesajı bir video haber olarak yayımladı.

Mesajda, direnişin tarihsel başarısı ve sabrı övülürken, ortak bir dava uğruna savaşan mücahitler arasında güçlü bir bağ olduğu vurgulandı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Ey 40 yılın sonunda iki yıllık zafere ulaşan parti! Ey kutsal direnişin yiğit neferleri! Sabır ve kararlılığınızla bizlere ilham veriyorsunuz. Felaketlerin içinde Ali gibi sabrınız için dua ediyor, Hüseyin gibi cesaretiniz için sizleri selamlıyoruz.”

Yemenli direnişi, Lübnan’daki direnişçilerin acılarına ortak olduklarını ve onlara destek olmaktan vazgeçmeyeceklerini ifade ederek şu sözlerle devam ettiler: “Sizler Allah'ın yeryüzündeki askerlerisiniz. Yalnız değilsiniz! Allah’ın askerleri, Kudüs’ün kurtarıcıları olarak hepimiz biriz. Sizinle birlikte mücadeleye hazırız, kendimizi ve silahlarımızı sizin için feda ediyoruz.”

Mesajda, Lübnan’daki direnişin lideri Hasan Nasrullah’a da özel bir yer ayrıldı. Nasrullah’ın kararlılığı ve cesareti övülerek, mücahitler ona duydukları bağlılığı şu sözlerle dile getirdiler: “Ey Nasrullah! Geri çekilme ve teslimiyetin asla olmayacağına dair verdiğin sözü unutmadık. Allah seninledir ve bizler de seninleyiz. Kendimizi ve silahlarımızı senin yoluna adıyoruz.”

Mesajda ayrıca Direniş Ekseni'nin bütün kardeşlerinin ortak bir dava uğruna savaştığı ve nihai zaferin yakın olduğu belirtildi: “Bugün, Allah ve Resulünü seven bir parti olarak, direniş bayrağını onurla taşıyorsunuz. Yahudi zulmüne karşı direnişiniz, Kudüs’ün kurtuluşuna giden yoldur. Son savaşta, nihai zafer Allah’ın izniyle bizim olacaktır.”

Mesaj, “Allah en sadık yardımcıdır ve O, verdiği sözden dönmez,” cümlesiyle son buldu.