Hizbullah, sızma girişimlerine ait görüntüleri yayımladı

11 Ekim 2024

Hizbullah, İsrail’in Lübnan’a karşı başlattığı kara operasyonundan bu yana ilk kez, savaşçıların, sızma girişimlerine karşı koyduğu operasyonlardan bazı sahneler yayımladı.

YDH- Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah, savaşçıların, İsrail işgal güçlerinin sızma girişimlerine karşı koyduğu operasyonlarla ilgili bir görüntü paylaştı.

Görüntü, savaşçıların, Lübnan’ın güneydoğu sektöründeki sızma girişimlerine karşı koyduğu mücadeleyi belgeliyor.  

Görüntünün başında, ilerleme hatlarına patlayıcı yerleştirme sahneleri ve akabinde, gece vakti Lübnan topraklarına sızan bir asker birliğinin termal görüntüleri yer alıyor.

Görüntülerde ayrıca, savaşçıların izleme ve öngörüsü sonrasında, işgalcilerin pusu noktasına geldiklerinde yerleştirdikleri patlayıcıları infilak ettirdikleri anlar var. Ayrıca, yaralıları tahliye etmek üzere görevlendirilen askeri helikopterlere karadan havaya füzeyle saldırarak karşı koyduğu sahneler gösterildi.

Hizbullah’ın savaş medyası daha sonra “Vurulup vurulmamak üzerine çok düşünmeyin, sadece ne zaman vurulacağınızı düşünün” başlıklı bir simülasyonu yayımladı.

Video, Golani Tugayı'na bağlı bir gücün sınır kasabası Ayta eş-Şaab'a temkinli bir şekilde sızmaya çalıştığı anları simüle ediyor.

Videoda, pusuya düşen birliğin füzelerle hedef alındığı ve direniş güçlerinin, tüm birliği sıfır mesafeden etkisiz hale getirdiği sahneler gösterildi.

Videonun sonunda, işgal ordusunun zırhlı birliklerindeki Merkava tümeni komutanı Binbaşı Daniel Zion'a ait şu söz yer aldı: “Bu, gerçek bir savaşta olduğumuzu anladığım en belirleyici andı. Aklınıza gelen düşünce, vurulup vurulmayacağınız değil, ne zaman vurulacağınız oluyor.”