Hizbullah, uzun bir yıpratma savaşına hazırlanıyor

11 Ekim 2024

Genel Sekreter Nasrullah'ın şehit edilmesinden sonra Hizbullah, yeni bir askeri komuta merkezi kurarak güney Lübnan'da İsrail'e karşı uzun bir yıpratma savaşı planlıyor.

YDH - Siyonist rejimin üst düzey Hizbullah liderlerini hedef alan saldırıları sonrası Lübnan direnişi, güney Lübnan’da yeni bir askeri komutanlıkla uzun süreli bir yıpratma savaşı için hazırlık yapıyor.

Reuters ajansına konuşan kaynaklara göre, Genel Sekreter Hasan Nasrullah'ın da aralarında bulunduğu kayıpların ardından direniş, güçlü silahlarını henüz kullanmadı.

Nasrullah'ın 27 Eylül’de şehit edilmesiyle birlikte Hizbullah’ın komuta kademesi geçici olarak sekteye uğradı, ancak 72 saat sonra yeni bir operasyon odası kuruldu.

Rejimin saldırılarına rağmen bu yeni komuta merkezi faaliyetlerine devam ediyor ve Hizbullah, askerlerine sahadan emir verebiliyor.

İsrailli analist Avraham Levine, direnişin İsrail birliklerine karşı güçlü bir hazırlık içerisinde olduğunu ve komuta zincirinin zarar görmesine rağmen İsrail'e karşı tehdit oluşturmaya devam ettiğini belirtti.

Hizbullah, uzun süredir güney Lübnan’da bir tünel ağı kurmuş durumda ve bu tünellerin çatışmaların merkezinde yer aldığı ifade ediliyor.

Siyonist rejim, Hizbullah'ın tünellerini hedef aldığını öne sürerken, direniş hala gücünün büyük bir kısmını koruyor.