Hizbullah yerleşimcilere tahliye emri verdi

12 Ekim 2024

Hizbullah’ın Operasyon Odası, büyük şehirlerin mahallelerinde subay ve askerlerin toplandığı ev ve üslerin Hizbullah'ın füze ve hava kuvvetlerinin hedefi olduğu uyarısında bulundu.

YDH- İsrail işgal güçlerinin, yerleşimcileri canlı kalkan olarak kullandığı ve hatta tespit edilmemek için onların evlerinde saklandıkları ortaya çıktı.

Hizbullah’ın Operasyon Odası bir açıklama yaparak bu nedenle kuzeydeki yerleşimcileri uyardı.

Direniş'in Operasyon Odası yaptığı açıklamada “düşman ordusunun bazı kuzey yerleşimlerindeki yerleşimcilerin evlerini subay ve askerleri için toplanma merkezi olarak kullandığına” dikkat çekti.

Ayrıca, Lübnan'a yönelik saldırıyı yönlendiren askeri üslerin Hayfa, Tiberya, Akka ve diğerleri gibi işgal altındaki büyük şehirlerdeki yerleşim mahallelerinde bulunduğu belirtildi.

Bu bağlamda Operasyon Odası, bu evlerin ve askeri üslerin “İslami Direniş'in füze ve hava kuvvetleri için hedef” olduğunu vurgulayarak, yerleşimcileri “hayatlarını korumak için ikinci bir emre kadar” bu askeri yoğunlukların yakınında bulunmamaları konusunda uyardı.

Hizbullah Operasyon Odası açıklamasını “en büyük ve en kutsal şehidi olan Genel Sekreter Seyyid Hasan Nasrullah'a verdiği sözün arkasında olduğunu ve Gazze ve Lübnan'a yönelik savaş durana kadar işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki yerleşimlerin yerleşimcilerden arındırılacağını” teyit ederek sonlandırdı.