Irak Direnişi’nden Golan'a 2 ayrı saldırı

12 Ekim 2024

Irak İslami Direnişi bugün erken saatlerde işgal altındaki Suriye Golan'ında hayati öneme sahip yerleri hedef alan iki operasyon düzenlediğini duyurdu.

YDH- Irak İslami Direnişi bugün yaptığı açıklamada, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde hayati bir hedefe iki ayrı operasyonla iki insansız hava aracı saldırısı düzenleyerek Filistin ve Lübnan halkına desteklerinin devam ettiğini teyit etti.

Operasyonların, “işgalci varlığın çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere sivillere karşı işlediği katliamlara” yanıt olarak gerçekleştirildiği bildirildi.

Irak Direnişi, düşman mevzilerine yönelik operasyonlarının “artan bir hızla devam edeceğini” vurgulayarak, İsrail işgalinin önemli kalelerini hedef alma konusundaki kararlılıklarının altını çizdi.

Direniş Suriye'de ABD işgali altındaki gaz sahasını bombaladı

Ayrıca el-Meyadin’in bildiridğine göre, Suriye'deki direniş grupları dün gece Deyr ez-Zor'un kuzeyinde ABD işgali altındaki Konoko gaz tesisini iki RPG ile hedef aldı.

Buna karşılık, işgal altındaki Suriye gaz tesisinde konuşlu ABD işgal güçlerinin yine Deyr ez-Zor'un kuzeyinde yer alan Saker Adası bölgesine füzeler fırlattığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan haberler, ABD'nin saldırısının herhangi bir hasara yol açmadığını söylüyor.