Direnişten Hayfa'ya operasyon

13 Ekim 2024

Hizbullah, İsrail ordusuna yönelik 12 operasyon düzenledi. Patlamaların duyulduğu Hayfa'da sirenler çalarken, İsrail'in askeri müdahaleleri de devam ediyor.

YDH - İsrail basınına göre göre, Lübnan'ın kuzey sınırında yaşanan saldırılar sonrası en az yedi İsrail askeri hastanelere sevk edildi. Helikopterler, yaralı askerleri, Hayfa’daki Rambam Hastanesi’ne nakletti.

Aynı zamanda, İsrail medyası Hayfa ve Krayot bölgelerinde pek çok patlama sesi duyulduğunu ve sirenlerin çaldığını aktardı.

El-Celil’in merkezi, Nehariya ve batı el-Celil’deki Ştula bölgelerinde de sirenler devreye girdi.

İsrail basını, kuzeydeki askeri yığınak alanında dün gece 15 askerin yaralandığını duyurdu. Ayrıca, Hizbullah’ın Yahudi bayramı Yom Kippur sırasında İsrail’e 320 roket attığını belirtti.

Hizbullah askelreri ile İsrail işgal güçleri arasında, özellikle Ramiye kasabası civarında çatışmalar yoğunlaşıyor. İsrail güçlerinin güney Lübnan köylerine sızma girişimleri sürerken, Hizbullah işgal güçlerine karşı patlayıcılarla karşılık veriyor.

Hizbullah'tan pazar gününe kadar 12 operasyon

Cumartesi gecesinden pazar sabahına kadar Lübnan direnişi, İsrail işgaline karşı en az 12 operasyon gerçekleştirdi:

Hizbullah’ın askeri operasyonları, İsrail’in güney ve doğu Lübnan’daki sivil altyapıya ve Beyrut’un güney banliyölerine yönelik saldırılarına paralel olarak devam ediyor.

Bu saldırılar, 1200’den fazla sivilin ölümüne ve on binlercesinin yaralanmasına yol açtı.