Sadr Grubu Başkanı son süreci değerlendirdi

01 Ocak 1970

SAAF-Irak Parlamentosu Sadr grubu başkanı Şeyh Felah Şenşel, Irak’ın önde gelen Sadr’ın

SAAF-Irak Parlamentosundaki Sadr Hareketine bağlı grubun başkanı Şeyh Felah Şenşel, Seyyid Mukteda Sadr’ın basın sözcüsü Şeyh Abdulhadi El-Derraci ve 6 yardımcısının tutuklanmasını Irak hükümetinin yeni güvenlik politikasını bozmaya dönük bir adım olarak değerlendirdi.

 

Şeyh Abdulhadi Derraci, Bağdat’ın doğusundaki Sadr kenti yakınlarında bir mescitte 6 yardımcısıyla birlikte ABD güçleri tarafından yakalanmıştı.

 

Sadr grubu parlamento temsilcilerinden Nasır El-Rebii ise “bu hareket Sadr hareketine yönelik bir provokasyondur. Ancak Sadr grubu bu provakasyona ABD’nin bizi çekmek istediği şekilde cevap verme; kaos yaratma niyetinde değildir” dedi.

 

Al-Alam televizyonunun haberine göre Sadr grubu parlamento üyeleri ABD’nin bu grubu siyasi süreçten uzaklaştırmak için iki yola başvurduğunu düşünüyor:

 

1- İşgal güçleri Sadr bürosunun önde gelen üyelerine karşı operasyonlar düzenliyor. Nitekim işgal güçleri Sadr’ın önemli yardımcılarından Mustafa Yakubi’yi, Bağdat Büro başkanı Şeyh Muhammed Tabatabai’yi, Kazımiyye İmamı Seyyid Hazım El-A’reci’yi, Şa’le kenti imamı Mazin El-Saidi’yi son olarak da Şeyh Abdulhadi El-Derraci’yi esir almıştır.

 

2- İşgal güçleri sürekli olarak Mehdi ordusuna darbeler indirmektedir. Ancak Sadr grubu önceki sefer olduğu gibi hazırlıksız yakalanmak istemiyor.

 

Sadr grubu bu sefer sıfır noktasının bizzat Sadr grubu tarafından ilan edileceğini belirtiyor.