Hayfa, Kiryat Şimona'ya dönüşüyor

14 Ekim 2024

Pazartesi günü İsrail'in çeşitli bölgelerinde sirenler çaldı ve rejim, beş füzenin düşürüldüğünü iddia etti. Çatışmaların Güney Lübnan'da devam ettiği belirtilirken, dört İsrailli asker öldü.

YDH - İsrail ordusu, bu sabah Netanya, Vadi Ara, Hariş, Even Yehuda, Kadima-Zoran ve Şaron bölgesindeki diğer yerleşimler dahil olmak üzere, İsrail'in merkezinde hava saldırısı sirenlerinin devreye girmesinin ardından Lübnan'dan atılan beş roketin düşürüldüğünü bildirdi.

Daha önce Hayfa'da iki kez sirenler çalmıştı. İsrail ordusu, ilk saldırıda Lübnan'dan ateşlenen bir roketin yerleşim olmayan bir bölgede patladığını iddia etti.

İkinci saldırıda ise Kiryat Yam, Nesher ve Hayfa Körfezi çevresindeki kasabalarda siren sesleri duyuldu. Rejim ordusu, Lübnan'dan yaklaşık 10 roketin ateşlendiğini belirtti.

Hizbullah, gece boyunca yaptığı bir açıklamada, İsrail'in "inatçılığının" devam etmesi halinde Hayfa ve diğer yerleşimlerin, sınıra yakın Kiryat Şimona gibi roket ve insansız hava araçlarının başlıca hedefleri olacağı uyarısında bulundu.

Benzer bir ihtar, el-Ahbar gazetesinin manşetinde de yer aldı: "Hayfa, Kiryat Şimona gibi."

Yukarı Celile'deki Lübnan sınırına yakın kasabalar Margaliot, Manara ve Misgav Am'ın yanı sıra Tziv'on, Sasa, Mattat ve Dovev'de de roket alarmı verildi. Yukarı Celile yerleşimi yönetimi ilk saldırıda roketlerin açık alanlara düştüğünü ve yaralanan olmadığını açıkladı.

Bu arada, rejim ordusunun saldırılarını sürdürdüğü güney Lübnan'da çatışmalar devam ediyor.

Bu sabah rejim ordusu, 8101. Tabur'dan bir yedek askerin önceki gün güney Lübnan'daki çatışmalarda ağır yaralandığını bildirdi. Bu olay, 401. Tugay'a bağlı 46. Zırhlı Tabur'dan bir askerin Gazze'nin güneyinde yaralanmasının ardından meydana geldi.

Ayrıca, Binyamina yakınlarındaki Golani Tugayı Eğitim Üssü'nde gerçekleşen Hizbullah'a ait insansız hava aracı saldırısı sonucunda, dört rejim askeri öldü, sekiz asker ise ağır yaralandı.

Ölen askerlerin Çavuş Omri Tamari, Çavuş Yosef Hieb, Çavuş Yoav Agmon ve Çavuş Alon Amitay olduğu açıklandı.

Olayda, bazıları ağır olmak üzere en az 51 asker yaralandı; diğer yaralıların durumu ise orta veya hafif olarak bildirildi.