Irak Direnişi, Ürdün Vadisi’ni ve Hayfa’yı vurdu

14 Ekim 2024

Irak Direnişi, Tel Aviv rejiminin Gazze ve Lübnan'da devam eden saldırılarına misilleme olarak, işgal altındaki topraklarda İsrail'e ait stratejik noktalara insansız hava araçlarıyla yeni saldırılar düzenlediklerini duyurdu.

YDH- Irak İslami Direnişi, bu sabah Telegram kanalında yayınladığı açıklamada, bugün şafak vakti insansız hava araçlarıyla Ürdün Vadisi'ndeki hayati bir hedefe saldırı düzenlediğini bildirdi.

İHA saldırısının, “işgalci İsrail rejimine karşı direnişin devamı, Gazze'deki Filistinlilerin yanı sıra Lübnanlı sivillere destek ve gaspçı Siyonist varlığın silahsız Filistinli sivillere karşı gerçekleştirdiği katliamlara misilleme olarak” gerçekleştirildiği belirtildi.

Irak Direnişi, düşman mevzilerine yönelik operasyonlarının “artan bir hızla devam edeceğini” vurgulayarak, İsrail işgalinin önemli kalelerini hedef alma konusundaki kararlılıklarının altını çizdi.

Irak'taki İslami Direniş'in bir parçası olan Saraya Evliyau'd-Dem gruba da bu sabah bir açıklama yaparak, İsrail işgali altındaki toprakların kuzeyindeki Hayfa Limanı'nda iki önemli İsrail hedefine düzenlenen insansız hava aracı saldırısının sorumluluğunu üstlenmişti.

[video]

Irak İslami Direnişi bu gün öğleden sonra, Ürdün Vadisi'nde bulunan önemli bir İsrail hedefine ikinci bir insansız hava aracı saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, “Irak İslami Direnişi savaşçıları 14-10-2024 Pazartesi günü, işgal altındaki topraklarımızda bulunan Ürdün Vadisi'ndeki hayati bir hedefe insansız hava araçlarını kullanarak ikinci kez saldırdı.” denildi.

Grup ayrıca, İsrail hedeflerine yönelik operasyonlarını artan bir yoğunlukla sürdürme sözü verdi.