Gazze Şeridi'nde nitelikli direniş operasyonları

14 Ekim 2024

Aksa Tufanı'nın 374. gününde Gazze Şeridi'nin güneyinde İsrail araçlarını vurmaya devam eden Filistin direnişi, işgal ordusunun kuzeydeki birliklerini de hedef aldı.

YDH- Filistin direnişi, İsrail'in Filistin'e yönelik devam eden saldırganlığına karşılık olarak Aksa Tufanı savaşının bir parçası olarak Gazze Şeridi'ndeki çeşitli cephelerde niteliksel operasyonlar gerçekleştirmeye devam ediyor.

Hamas'ın askeri kanadı Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin “el-Cenine” mahallesinde bulunan “el-Sarat” Camii yakınlarında iki Merkava tankını Yasin 105 roketleriyle hedef aldığını duyurdu.

Kassam Tugayları ayrıca,  bir mekanize piyade bölüğünün Gazze Şeridi'nin güneyindeki Cibaliya kampının doğusunda sıkı bir pusuya düşürüldüğünü gösteren bir video yayınladı.

[video]

İslami Cihad hareketinin askeri kanadı Kudüs Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya mülteci kampının doğusunda İsrail işgal güçlerini havan toplarıyla hedef aldıklarını duyurdu.

Filistin'in Kurtuluşu için Demokratik Cephe'nin askeri kanadı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri sözcüsü Ebu Halid, “direniş savaşçılarının Cibaliya kenti ve kampında işgal güçleriyle şiddetli çatışmalara girmeye devam ettiğini, sıfır mesafeli çatışmaların yaşandığını ve düşmanın, ağır kayıplar vererek ilerlemesini ya da güçlerini dengelemesini engellediğini” duyurdu.

Ebu Halid ayrıca, İsrail işgal güçlerinin Güney Lübnan'a sızma girişimlerini püskürtmeyi başaran, onlara ağır kayıplar verdiren ve hedeflerine ulaşamayacaklarını gösteren Hizbullah liderliğindeki Lübnan direnişinin silah arkadaşlarının kahramanca eylemlerini ve Hayfa'nın güneyindeki “Golani” üssüne yönelik kahramanca eylemi de övdü.

Hizbullah'ın Golani üssüne yönelik operasyonunun işgal ordusunun Lübnan ve Filistin'deki cephelerde uğrayacağı yenilginin bir işareti olduğunu vurgulayan Ebu Halid, “yiğit direnişleriyle birbirine bağlanan Lübnan ve Filistin halkının birlikteliğini bozacağını düşünen işgalin, Lübnan ve Filistin'deki sivillerden intikam alarak” başarısızlığını örtbas etmeye çalıştığına dikkat çekti.

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunda “Zuvari” intihar uçağıyla bir İsrail keşif devriyesinin hedef alındığını belgeleyen görüntüleri yayınladı.

Görüntülerde, savaşçıların görevi yerine getirmek üzere uçağı hazırladıkları ve uçağın hedef aldığı işgal askerlerini izledikleri belgeleniyor.