Hizbullah savaş moduna geçti

14 Ekim 2024

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun eski komutanlarından Tümgeneral Muhsin Rızai, Hizbullah’ın İsrail’in saldırgan tavrına karşı savaş hazırlığını tamamladığını belirterek, İsrail’i "zor günler" beklediği uyarısını yaptı.

YDH - İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun eski bir komutanı, Lübnan direniş hareketi Hizbullah’ın İsrail saldırganlığına karşı savaş gücünü yeniden kazandığını ve İsrail’i "zor günler" beklediğini ifade etti.

Şu anda İran İstişare Konseyi üyesi olan Tümgeneral Muhsin Rızai, kaleme aldığı yazıda, "Bir suikast dalgasına tanık olduktan sonra Hizbullah savaş örgütünü yeniden yapılandırdı," dedi.

Rızai, "Artık Hizbullah'ın savaş modu aktif hale geldi ve Siyonist rejimi zor günler bekliyor," ifadelerini kullandı.

İsrail, işgal altındaki Gazze Şeridi’ne karşı başlattığı saldırgan operasyonun ardından Lübnan genelinde kanlı terör ve saldırılar gerçekleştirmeye devam ediyor.

Ülkenin sağlık bakanlığına göre, Ekim 2023 başından bu yana İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarında en az 2 bin 306 kişi hayatını kaybetti, 10 bin 698 kişi ise yaralandı.

Direniş, dün Hayfa'nın güneyindeki Benyamina'da bulunan bir İsrail askeri üssüne çok sayıda insansız hava aracı göndererek dört İsrail askerinin ölümüne ve 58'inin yaralanmasına neden oldu.