ABD ve Kanada Samidoun'a yaptırım uyguluyor

16 Ekim 2024

İsrail hapishanelerindeki Filistinli rehinelerin 2011'in Eylül-Ekim aylarındaki açlık grevinden sonra meydana gelen Filistinli Mahkumlarla Dayanışma Ağı - Samidoun artık Kanada'da resmen terör örgütü olarak belirlendi.

YDH- Kanada Başbakanı Justin Trudeau, 15 Ekim'de Twitter/X sosyal medya hesabında bir post yayınladı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

''Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) gibi terörist gruplarla birlikte hareket eden bir paravan örgüt olan Samidoun, hem Kanada'da hem de Amerika Birleşik Devletleri'nde terörist bir varlık olarak belirlenmiştir.

Bu, terörist faaliyetleri ortaya çıkarmak ve finansmanlarını engellemek için ABD ile yürüttüğümüz ortak çalışmanın bir parçasıdır.''

Kanada Liberal Partisi'nin lideri olan politikacı Trudeau, 14 Şubat 2024'te, İsrail'in Refah'ta Filistinlilere saldırarak yüzden fazla sivili öldürmesine karşı duran, 'Filistin Gençlik Hareketi' ve 'Toronto 4 Filistin' tarafından 'Refah'ın Elleri' pankartı altında organize olan protestoculara cevaben göstericileri Yahudi karşıtı olarak nitelendirerek bu tür eylemlere müsamaha gösterilmeyeceğini ifade etmişti:

“Bu bir anti-Semitizm gösterisidir ve bunu şiddetle kınıyorum.  Toronto ve bütün Kanada’da bu nefrete karşı Yahudi toplumu ile birlikteyiz” 

Geçtiğimiz yıl, Nazi Partisi'nin paramiliter örgütü SS'in savaş kolu olan Waffen SS'in 14. tümeni için savaşan Yaroslav Hunk, komedyen ve aktör Vladimir Zelenski'nin konuşması sırasında Kanada parlamentosu tarafından ayakta alkışlanmıştı.

[video]

Samidoun: Direnmeye devam ediyoruz

Kanada Başbakanı'nın açıklamasına cevaben Samidoun bir bildiri yayınladı.

Bildiride şu ifadeler yer aldı:

“15 Ekim'de ABD ve Kanada, Filistin halkının soykırım, sömürgecilik ve işgale karşı mücadelesini ve Siyonist varlık tarafından işkence gören ve öldürülen 10 binden fazla Filistinli siyasi rehineyi destekleyen siyasi örgütlenmeyi bastırmak amacıyla Samidoun'a yaptırım uyguladı.

 ABD'de Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC) yaptırımları açıklarken, Kanada hükümeti de Samidoun'u ceza kanunu kapsamında “terörist kuruluş” olarak listeledi.

Bu kararlar, Siyonist varlığın Gazze, tüm Filistin ve Lübnan'daki soykırım ve katliamlarını ABD, Kanada ve Avrupa Birliği'nin tam desteğiyle sürdürdüğü bir dönemde alınmıştır.

 Bu, Filistin halkının düşmanlarının, Filistin halkıyla her türlü dayanışmayı ve İsrail'in soykırımını, insanlığa karşı suçlarını ve işgalini sona erdirmeye yönelik siyasi örgütlenme çabalarını durdurmaya yönelik koordineli bir girişimdir.

Bu tanımlamaya cevabımız nettir: soykırımı durdurmak, İsrail'e emperyalist desteği kesmek için, Filistin nehirden denize özgürleşene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

Emperyalist güçler Siyonist varlığa silah ve para göndermenin yanı sıra, bu ülkelerin işgale verdiği desteğe direnen Filistin diasporasına, Arap toplumuna ve Filistin için mücadele eden uluslararası aktivistlere baskı uyguluyor.

Samidoun'a yönelik baskı, Filistin diasporasına, Arap toplumuna ve Filistin için mücadele eden tüm enternasyonalistlere yönelik daha büyük bir saldırının parçasıdır.

Bu baskı, kendileri de soykırım, etnik temizlik ve yerli halklara sürekli baskı üzerine kurulu yerleşimci-sömürgeci devletler olan ABD ve Kanada ile Siyonist hareketin doğum yeri olan Avrupa'nın çıkarlarını yansıtmaktadır. 

Samidoun Filistinli Mahkumlarla Dayanışma Ağı olarak, her gün soykırım ve işgalle yüzleşen Filistin halkına, mahkumlara ve Filistin, Arap ve İslami direnişe olan desteğimizi yineliyoruz. 

Aynı zamanda Samidoun'un Amerika Birleşik Devletleri, Kanada veya Avrupa Birliği'nin terör listelerinde yer alan kuruluşlarla herhangi bir maddi veya örgütsel bağı bulunmadığını vurgulamak isteriz.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz'un Samidoun'un yasaklanması talebini duyurması üzerine söylediklerimizi yineliyoruz: “Samidoun” kelimesi Arapça'da sebat edenler anlamına gelmektedir. Biz bu ismi parmaklıklar ardında özgürlük mücadelesi veren Filistinli mahkumlar için kullanıyoruz. Bugün, zafere, geri dönüşe ve kurtuluşa kadar Filistin halkına sadık ve bağlı kalacağımızı teyit ediyoruz.”