İsrail, beş askerinin öldüğünü itiraf etti

18 Ekim 2024

Hizbullah, Güney Lübnan'da İsrail işgal güçlerine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı, Golani Tugayı'ndan beş asker öldü. İsrail medyası, Hizbullah’ın insansız hava aracı saldırılarının rejimi derinden sarstığını ve ordunun bu tehdit karşısında çaresiz kaldığını vurguladı.

YDH - Siyonist rejim, dün akşam güney Lübnan’da Hizbullah’ın düzenlediği yoğun saldırılar sırasında Golani Tugayı’ndan beş askerin öldüğünü doğruladı.

İsrail medyasına göre, dört Hizbullah askeri Golani Tugayı askerlerine yakın mesafeden saldırarak beş askeri öldürdü.

Ayrıca, üçü ağır olmak üzere beş asker de yaralandı. İsrail ordusu, ölen askerler arasında bir bölük komutanı, bir manga komutanı ve bir kurmay komutanının bulunduğunu açıkladı.

İbranice yayın yapan Kanal 12 televizyonu ise güney Lübnan’da dokuz askerin ağır yaralandığını bildirdi.

İsrail ordusu yaptığı detaylı açıklamada, Golani birliklerinin çarşamba günü hava desteği ile bir binaya girdiklerini ve içeride birkaç Hizbullah askerinin koordineli bir saldırısı altında kaldıklarını belirtti.

Bu arada, Gazze Şeridi'nde 450. Tabur’a bağlı Bislach Tugayı'ndan bir asker, çarşamba günü Gazze'nin güneyinde çıkan çatışmalar sırasında ağır yaralandı.

Hizbullah, perşembe gününe kadar güney Lübnan’a sızmaya çalışan İsrail işgal güçlerine yönelik operasyonlarını sürdürerek sınır boyunca on altı saldırı düzenledi.

Hizbullah’ın Benyamina Operasyonu İsrail’i sarstı

Bunun yanı sıra Walla haber sitesi, bugün erken saatlerde Hizbullah’ın Golani Tugayı’nın Benyamina bölgesindeki yemekhanesine düzenlediği insansız hava aracı saldırısının İsrail’i derinden sarstığını bildirdi.

Bu saldırıda dört asker ölürken, 60’tan fazla asker de yaralandı. Site, bu olayın İsrail ordusu yönetiminde büyük bir şoka yol açtığını belirtti.

Hizbullah’ın saldırısının yaşandığı Golani Tugayı üssü, Hayfa’nın güneyinde yer alıyor. Walla ayrıca, bu “felaketin” İsrail güvenlik güçlerinin insansız hava araçlarına karşı yetersizliğini ortaya koyduğuna işaret etti.

Walla'nın haberine göre, "Dünya Ukrayna’daki savaştan önemli dersler çıkarırken, İsrail ordusu hala bu tehdit karşısında çözüm arayışında".

Benzer şekilde, Maariv gazetesi de daha önce bu saldırıyı işgal güçleri için son derece zorlu, rahatsız edici ve feci bir olay olarak nitelendirmişti.

Gazete, "İsrail’in şu anda Lübnan, Gazze, Suriye, Irak, İran ve Yemen’den fırlatılan insansız hava araçlarına karşı etkili bir savunma sistemi bulunmadığını" vurguladı.

Gazete ayrıca, rejim güçleri arasında "Drone Felaketi" olarak adlandırılan saldırının büyük bir incinmişlik, acizlik ve umutsuzluk duyguları yarattığını ifade etti.