Yemen’de, Şehit Yahya Sinvar'a vefa yürüyüşü

18 Ekim 2024

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi, Hamas Lideri Yahya Sinvar'ın şehadeti dolayısıyla taziyelerini sunarken, merhum lideri İsrail işgali karşısında kahraman bir şehit olarak övdü.

YDH- Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Cuma günü, “uzun bir mücadele ve fedakarlık yolculuğunun ardından öldürülen” büyük şehit ve önde gelen lider, Hamas Siyasi Büro Şefi Yahya Sinvar'ın yasını tuttu.

Konsey başsağlığı dilediği açıklamasında, kahraman şehidin mücadele bayrağını yükselttiğini, mazlum Filistin halkının ve direniş hareketlerinin ön saflarında kararlı bir şekilde durduğunu belirtti.

Konsey, Sinvar'ın “çabaları Allah yolunda şehadetle sonuçlanana kadar cani Siyonist saldırganlığa karşı güçlü bir cephe oluşturduğunu” vurguladı.

Sanaa, başta Hamas olmak üzere Arap-İslam ulusunu, lider Yahya Sinvar'ın önemli fedakârlığı dolayısıyla kutladı ve onun kanının “Siyonistlere karşı ateşi tutuşturacak ve Filistin'deki savaşçıların azim ve kararlılığını artıracak bir yakıt” işlevi göreceğini belirtti.

Sonuç olarak Siyasi Konsey, Yemen'in mazlum Filistin halkıyla dayanışma konusundaki sarsılmaz tutumunu yineleyerek “saldırganlık durdurulana ve kuşatma kaldırılana kadar mevcut tüm kaynak ve araçlarla” desteğini sürdürme sözü verdi.

Ayrıca Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam da bir açıklama yayınlayarak, en yüce ve haklı dava uğruna savaşan Sinvar'ın “şehitlik madalyası” alması dolayısıyla Hamas'ı ve Filistin halkını kutladı.

“Allah Ebu İbrahim'e merhamet etsin; İsrail suç varlığına karşı kahramanlık destanları yazdı. Gazze ve Filistin davasının, ne kadar fedakârlık gerektirirse gerektirsin, zafere ulaşacağından eminiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Gazze ve Lübnan ile dayanışma için milyonluk yürüyüşler

Yemen'in başkenti Sanaa'daki Tahrir Meydanı'nda ve çeşitli vilayetlerdeki 300'den fazla meydanda “Gazze ve Lübnan ile... Birleşik Cephe” pankartı altında toplandı.

Yürüyüşten yapılan açıklamada, Hamas'ın siyasi büro başkanı, “tüm ulus adına İslam'ı ve Siyonistlere karşı cepheyi savunan büyük cihatçı lider Yahya Sinvar'ın” şehadeti dolayısıyla Arap ve İslam uluslarına, Filistin halkına ve özel olarak Hamas'a başsağlığı dilekleri iletildi.

Açıklamada, “Şehit lider Yahya Sinvar ve savaş arkadaşları Aksa Tufanı'nı tetikledi ve İsrailli düşmanla yüzleşme tarihindeki en büyük operasyonla Siyonistlerin kalelerini sarstı” denildi.

Yemen'deki gösteriler, tüm sıkıntılarına rağmen İsrail işgaline karşı koymaya devam eden Gazze'deki ve işgal altındaki tüm Filistin'deki Filistinli savaşçıların kararlılığını onurlandırdı.

Ayrıca, “Hizbullah'ın Siyonist düşmana karşı etkili ve cezalandırıcı saldırıları ve güney Lübnan'da mağlup ordusuna karşı efsanevi direnişi” de övüldü.

Irak İslami Direnişi'nin İsrail işgalinin kalbini hedef alan ve giderek artan niteliksel askeri operasyonları da takdir edildi.

Milyonluk yürüyüş, “Filistin özgürleşene ve Siyonistler kovulana kadar Aksa Tufanı Operasyonu'nun ölmeyeceğini” dile getirdi. Yemen halkı, “Allah yolunda cihadı resmi ve aleni olarak, askeri, siyasi, medya ve her alanda sürdürerek”, tehlikelere ve zorluklara rağmen destek verme ve Sinvar'ın yolunda devam etme sözü verdi.

Arap Dünyası halklarına ve rejimlerine seslenilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bir yıldır devam eden şok edici suçlar, Siyonistlerin size tuzak kurduğunu anlamanız için yeterli olmadı mı?”