Filistin direnişinden Cibaliya'da işgal kuvvetlerine pusu

19 Ekim 2024

Gazze Şeridi'nin Cibaliya Kampı'nda bir İsrail keşif birliği pusuya düşürüldü ve bu birlik 3 saatten uzun bir süre boyunca kurtarılmaya çalışıldı. Çatışmaların devam ettiği bölgede, İsrail kuvvetleri zırhlı ve hava desteğiyle kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.

YDH - Bir saha kaynağı, el-Meyadin televizyonuna yaptığı açıklamada, Cibaliya'da pusuya düşürülen bir İsrail kuvvetinin ayrıntılarını açıkladı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bir saha kaynağı, cumartesi sabahı İsrail medyasının bahsettiği, bir İsrail kuvvetinin kuzeyde pusuya düşürülmesine dair detayları paylaştı.

El-Meyadin'e konuşan kaynak, işgal güçlerinin Cibaliya Mülteci Kampı'na doğru ilerlemeyi derinleştirmek amacıyla Givati Tugayı'ndan bir muharebe timi çağırdığını belirtti.

Kaynak ayrıca, 401. Tugay ve 460. Tugay zırhlı araçlarının kampın dar sokaklarında manevra kabiliyetinin yetersiz kaldığını, bu yüzden bu birimlerin destek için konuşlandığını ifade etti.

Kaynağın verdiği bilgilere göre, piyade ve zırhlı birlikler doğu, batı ve kuzey eksenlerinden Cibaliya'ya doğru ilerlerken, işgal güçleri gecenin erken saatlerinde kampı çeşitli yönlerden kuşatmaya başladı.

Bu sırada, rejimin "özel bir keşif piyade birliği" Cibaliya Kampı'nda pusuya düşürüldü. İsrail güçleri, bu birliği kurtarmak ve kuşatmayı aşmak için 3 saatten fazla bir süre boyunca çabaladı.

Saha kaynağı, İsrail kuvvetlerinin kurtarma operasyonuna helikopterlerle destek verdiğini ve topçu birlikleri ile savaş uçaklarının çatışma bölgelerine yoğun ateş açarak düzinelerce binayı hedef aldığını doğruladı.

Kaynak, çatışmaların hala sürdüğünü, fakat "düşmanın genellikle gece sona erdikten sonra geri çekilmeye çalıştığı" için nispeten daha hafif bir tempoda devam ettiğini bildirdi.

Ayrıca kaynak, işgal güçlerinin Zayid ve Kalibu bölgelerinde konuşlandığını ve çevredeki diğer alanlara zaman zaman bombardıman yaptığını belirtti.

Saha kaynağı, sivil savunma ekiplerinin müdahalesine izin verilmeden sokaklarda ve enkaz altında onlarca şehit ve yaralı olduğunu da vurguladı.

Yaklaşık 15 gündür Gazze Şeridi'nin kuzeyine yönelik devam eden bombardıman ve kuşatmaya rağmen, direniş güçleri İsrail birlikleriyle çatışmaya devam ediyor ve işgal güçlerine kayıplar verdiriyor.