İsrailli bakanlardan Nasrullah’a tepki

01 Ocak 1970

SAAF-İsrailli bakanlar, Genelkurmay Başkanı Dan Halutz’un istifası ile ilgili açıklamalarda bulunan

SAAF-İsrailli bakanlar, Genelkurmay Başkanı Dan Halutz’un istifası ile ilgili açıklamalarda bulunan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah’a tepki gösterdi.

 

Savaşın başlarında İsrail Genelkurmay Başkanı Halutz’un başarısızlığından dolayı istifa edeceğine inandığını ve istifa haberine sevindiğini belirten Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah’a ilk tepki İsrail Altyapı Bakanı ve güvenlik kabinesi üyesi Benyamin Ben Eliezer’den geldi.

 

Benyamin Ben Eliezer “İsrail bu savaştan nasıl bir ders alacağını bilmektedir, ben Nasrullah’a İsrail’i bir kez daha denememesini tavsiye ediyorum” diye konuşurken İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Perez de “Nasrullah demokrasiden hiç anlamıyor, İsrail mevcut bunalımdan her zamankinden çok daha güçlü bir şekilde çıkacak” dedi.

 

İsrail radyosuna demeç veren Tarım Bakanı Şalom Simhon da “General Halutz, kuzey sınırlarımızda güvenliği sağladı, Lübnan’ın güneyine uluslar arası gücün yerleştirilmesi için imkan yarattı, Nasrullah yer altında saklanıyor ve uzun bir süre daha bu şekilde yaşaması gerekecek” dedi.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah, el-Menar televizyonuna verdiği demeçte “Ben savaşın başlarında da Halutz’un istifa edeceğine inanıyordum; ama size şunu da söyleyeyim ki İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz’in ve Başbakanı Ehud Olmert’in istifalarını da bekleyin. Gerçek şu ki ikinci başarısız kişi Peretz olacak ondan sonra da Olmert’in istifasını veya görevden uzaklaştırılmasını bekleyin” demişti.