Hizbullah'tan hassas imha operasyonları

21 Ekim 2024

Lübnan'daki İslami Direniş - Hizbullah, güney cephesi boyunca İsrail güçlerinin sızma girişimlerini aktif bir şekilde engellerken, aynı zamanda işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki işgal mevzilerine hassas saldırılar düzenliyor.

YDH- El-Meyadin'e göre, Hizbullah, Hermon Dağı'nın engebeli arazisindeki “2222” mevzisini yerle bir ederek İsrail işgaline karşı önemli bir darbe vurdu.

Markaba'nın dış mahallelerinde durum işgal güçleri için dramatik bir şekilde tırmandı. 

Pazartesi günü sabah 8:15'te Hizbullah savaşçıları kasabanın doğu sınırında toplanan İsrail askerlerini hedef alan bir füze yağmuru başlattı.

Sadece bir saat sonra, işgal birlikleri arasında teyit edilmiş kayıplarla sonuçlanan ikinci bir roket dalgası göndererek tekrar saldırdılar.

İsrail güçleri yaralılarını ve ölülerini tahliye etmek için çabalarken, direniş savaşçıları saat 10:10'da bir füze saldırısı daha düzenledi.

Saldırı, saat 10:50'de aynı toplantıyı hedef alan üçüncü bir roket salvosuyla devam etti.

Saat 12:15'te İslami Direniş odağını Kefar Kila geçişine kaydırdı ve İsrail askerlerinin üzerine top mermileri yağdırarak bölgedeki çatışmayı daha da yoğunlaştırdı.

Öğleden sonra 13:30'da direniş, Rab Selasin-Adeyse üçgenindeki İsrail işgal askerlerini büyük bir füze salvosuyla hedef aldı. 

İşgal bölgelerinin ve yerleşimlerin sürekli bombalanması

Bir dizi koordineli saldırıda İslami Direniş savaşçıları, İsrail işgali altındaki Suriye'nin Golan Tepeleri'nde bulunan 'Kilaa' kışlasına sabah 8:30'da bir roket yağmuru başlattı.

Bir saat sonra, saat 9:30'da, Maalot-Tarshiha yerleşimine doğru bir roket dalgası daha yönelttiler.

Saat 13:45'te Elit Haşahar'ın kuzeyinde yer alan Kamp 100'ü hedef alan önemli bir roket salvosuyla yoğunluk arttı.

Kısa bir süre sonra, saat 14:10'da savaşçılar 'Karmiyel' yerleşimini bir başka roket atışıyla vurdu.

Günün operasyonları saat 14:50'de Hermon Dağı bölgesine (2222) yapılan hedefli bir saldırı ile sona erdi. 

Sirenler ve doğrudan vuruşlar

Yukarı Celile'de, İsrail medya kaynaklarına göre yaralanmalara neden olduğu bildirilen roketlerin gelişini işaret eden sirenlerin “Elit Haşahar” yerleşiminde çalmasıyla kaos patlak verdi. 

Güney Lübnan'dan fırlatılan yaklaşık 20 roketin bölgeyi hedef almasıyla Karmiyel'de de alarm çaldı. 

El-Celil Parmağı adı bölgenin bir parçası olan Not Mordekay'da gerginlik daha da tırmanırken, insansız hava araçlarının sızmasından duyulan korku siren seslerinin artmasına neden oldu. 

Uyarılar Kiryat Şimona, Menara, Margalyot ve civar bölgelerde yankılandı ve Hayfa'nın doğusundaki bölgelere kadar uzandı. 

Bir İsrail askeri sözcüsü, Yukarı Celile'deki alarmların etkinleştirilmesiyle aynı zamana denk gelen 14:36 ve 14:37 saatleri arasında yaklaşık 25 füzenin Lübnan hava sahasını geçtiğini doğruladı.