Hizbullah'tan Tel Aviv ve Hayfa'ya füze operasyonu

22 Ekim 2024

Hizbullah, Gazze Şeridi'ndeki Filistin direnişini desteklemek amacıyla Tel Aviv ve Hayfa da dahil olmak üzere İsrail'in çeşitli bölgelerine füze saldırıları düzenledi. İsrail'in kuzey ve orta bölgelerinde sirenler çalarken, bazı yerleşim yerleri ağır hasar gördü ve yaralananlar oldu.

YDH - Hizbullah, salı günü İsrail'e karşı bir dizi operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu operasyonların, "Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkının yiğit ve onurlu direnişini desteklemek ve Lübnan ile halkını savunmak" amacıyla düzenlendiği açıklandı.

Hayber Operasyonlarının bir parçası olarak gerçekleştirilen saldırılar, işgal altındaki topraklardaki İsrail hedeflerini vururken, aynı zamanda İsrail askerlerinin Lübnan kasaba ve köylerine sızma girişimlerini de engelledi.

Hizbullah’ın düzenlediği saldırılar şu şekilde gerçekleşti:

21 Ekim'de Hizbullah, operasyonlarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Füzeler İsrail'in kuzeyini hedef alırken, hava saldırısı sirenleri devreye girdi.

Diğer yandan el-Meyadin televizyonuna göre, sabahın erken saatlerinden itibaren Hayfa, Hayfa Körfezi, Akka ve Tel Aviv'in doğusundaki toplam 63 bölgede hava saldırısı sirenleri çaldı.

İsrail medyası, orta bölgede geniş bir alanda şiddetli patlama seslerinin duyulduğunu ve Ramallah yakınlarındaki Beyt Arye'nin güneyine bir füzenin düştüğünü bildirdi. Ayrıca, Kaysera'nın kuzeyindeki bir bölgeye ağır bir füze isabet etti ve saldırıda yaralananlar olduğu belirtildi.

Aynı zamanda İsrail işgal yetkilileri, Batı Celile'deki bazı yerleşim yerlerinin sakinlerine müstahkem bölgelerin yakınında kalmaları çağrısında bulundu.

İsrailli bir askeri sözcü, saat 07:43 ile 07:45 arasında uyarı sistemlerinin devreye girmesinin ardından Lübnan'dan İsrail'e doğru çok sayıda füzenin fırlatıldığını bildirdi.