Yemen, Tel Aviv’i hipersonik füze ile vurdu

22 Ekim 2024

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Filistin ve Lübnan'a destek operasyonları, ülkeye yönelik tekrarlanan saldırılara rağmen hız kesmeden devam etmekte.

 

YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Yemen'e ait bir hipersonik balistik füzenin Salı günü işgal altındaki Yafa'da (Tel Aviv) bir İsrail askeri hedefini vurduğunu açıkladı.

Yahya Seri, operasyonun Filistin ve Lübnan halklarına ve direniş hareketlerine destek amacıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Füze Gücü’nün bugün “Filistin-2” hipersonik balistik füzesini askeri hedefe ateşlediği bildirildi. Seri, füzenin hedefini vurmadan önce bölgedeki tüm İsrail ve Amerikan hava savunma sistemlerini atlattığını vurguladı.

Seri, “Yemen Silahlı Kuvvetleri, Gazze'ye yönelik saldırganlık ve kuşatma sona erene ve Lübnan'a yönelik saldırganlık durdurulana kadar İsrail düşmanına karşı askeri operasyonlarını sürdüreceğini teyit eder” dedi.

Yetkiler, İsrail medya kuruluşlarının bugün Tel Aviv üzerinden geçen bir balistik füzeye yönelik herhangi bir önleme girişimini haber yapmamasına dikkat çekiyorlar. Ayrıca, bu durumun, İsrail askeri komutasının başarılı engellemeleri duyurmak için acele ettiği önceki örneklerle tezat oluşturduğunu söylüyorlar.