Kudüs Tugayları’ndan Hizbullah'a mesaj

23 Ekim 2024

Kudüs Tugayları yeni bir mesaj yayımayarak “Filistin'e ve kutsal mekanlarına sadık Direniş Ekseni'nin ayrılmaz bir parçası” olmaktan gurur ve onur duyduklarını söyledi.

YDH- Filistin İslami Cihad hareketinin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları'nın direnişçileri, el-Meyadin aracılığıyla ilettikleri dayanışma ve bağlılık mesajıyla kardeşleri Hizbullah'a seslendi.

Kudüs Tugayları'nın Askeri Medyası tarafından yayımlanan videoda ilk olarak özgürlük savaşçıları, Hizbullah'ın şehit Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın resimleriyle kaplı tünellerden geçerken görülüyor.

Tugaylardan bir komutan mesajına Gazze Şeridi halkını selamlayarak başlıyor. Daha sonra onlara, İsrail'in Gazze Şeridi, Lübnan ve Yemen'e yönelik artan saldırganlığı karşısında Direniş'in kararlı olduğunu ve operasyonlarına son vermeyeceğini vurguluyor. Devamında, kurtuluş mücadelesinde ve Filistin'i destekleme yolunda şehit düşen liderlere bağlılıklarını bildiriyor.

Komutan şöyle diyor: "Hizbullah'taki kardeşlerimize, işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde ve merkezinde füze saldırılarınızdan dolayı çığlıklar atan ve kan kaybeden Siyonist düşmanın, güneyde de liderlerinin ve askerlerinin işini biz bitirirken, sahaların birliğinin kahramanca sahnesinde kan ve ateşle bir araya geldiğimizi söylüyoruz.”

Toprakların yalnızca Filistin halkına ait olduğunu söyleyen Filistinli komutan, “düşman amansız bir mücadeleden başka bir şey beklememelidir” diyor. Direnişin, halkının haklarından taviz vermeyeceğini ve kırılmayacağını da vurguluyor.

Kuşatmaya, bombalamalara ve güvenlik koşullarına rağmen Kudüs Tugayları’nın hem yer altında hem de yer üstünde düşmanla yüzleşmek için hazırlıklarına devam ettiğini belirten komutan, son nefese kadar savaşma kararının verildiğini ve bunun değişmeyeceğini bildiriyor.

Bölgedeki direniş hareketlerinin birliğini vurgulayan komutan, Kudüs Tugayları’nın “Filistin'e ve kutsal mekânlarına sadık Direniş Ekseni'nin ayrılmaz bir parçası” olmaktan gurur ve onur duyduğunu belirtiyor.

Kudüs Tugayları komutanı “Birbirimizin rollerini tamamlıyor ve ortak hedefimize olan özgür Kudüs ve Filistin’e doğru güven ve kararlılıkla ilerliyoruz” diyerek sözlerini tamamlıyor.