Hizbullah'tan Lübnan halkına mektup: 'Sizinle bizim aramızda vaat edilen zafer var'

24 Ekim 2024

Hizbullah savaşçıları yeni mesajlarında Lübnan halkına zafer vaat ederek şehit Seyyid Hasan Nasralluh'ın kendilerine verdiği bir emanet olduklarının altını çiziyor.

YDH- El-Meyadin'e göre, Lübnan İslami Direnişi - Hizbullah, ''Lübnan halkına yürekten sözlerle'' mektup biçiminde yeni bir açıklama yayınladı.

Mektubun, Bedir, Nasr, Rıdvan ve Aziz gibi devam eden çatışmalara katılan seçkin Hizbullah birlikleri tarafından imzalandığı ima ediliyor.

Toplumun sarsılmaz desteği ve duaları için minnettarlıklarını ifade eden direnişçiler, takdir ve kararlılık ifadeleriyle dolu açıklamalarında, halklarıyla aralarındaki bağın, kararlılıklarını ve iradelerini güçlendirdiğini vurguladı.

El-Meyadin, Hizbullah tarafından yapılan açıklamanın tam tercümesini medyaya taşıdı:

Aziz ve onurlu halkımıza,

Her ağacın gölgesinden, her kayanın yanından, her vadinin içinden, her tepenin ve dağın üstünden ve aramızdaki her savaşçının kalbinden mücadeleleri hafifleten dualarınız ve selamlarınız için her bir anneye, babaya, kardeşe, çocuğa ve yaşlıya teşekkür ederiz. Selamlarınızı, nazik ve samimi sözlerinizi aldık. Bunlar bizim azim ve irademizi arttırıyor.

Ey en merhametli, en saf ve en nazik halk, bizler direnişin ve fedakârlığın diyarından geliyoruz ve sizlere zaferin çok yakın olduğunu bildirmekten memnuniyet duyarız.

Selam üzerinize olsun, onurun ve direnmenin halkı. Direniş her birinizsiniz ve sizler bize en yüce şehidimiz Seyyid Hasan Nasrullah tarafından emanet edildiniz, Allah ondan razı olsun. Fedakârlıklar ne kadar büyük olursa olsun, bu emaneti onurlandıracak ve koruyacağız.

Şimdi, bizimle ilgili endişelerinize gelince: içiniz rahat olsun. Biz Allah'ın izniyle iyi iş çıkarıyoruz. Sizin çok iyi bildiğiniz dağlar gibiyiz, düşmanın tanklarını ve askerlerini yakıp yok ediyoruz. Biz Bedir'iz, biz Nasr'ız, biz Rıdvan'ız ve biz Aziz'iz. 

Tüm Direniş savaşçıları adına, sevgili onurlu halkımızı; en zarif ve asil o halkı, kalbimin derinliklerinden selamlamak istiyorum. Direnişçiler, sizin sesinizi duyuyor; Direniş'in başlangıcından bu yana alıştığımız yüksek moralinizi ifade ettiğiniz mesajlarınızı alıyorlar.

Allah sizi mükafatlandırsın, sizlere sabır versin. Bize biraz daha tahammül edin. Bir kez daha birlik olalım ve Allah'ın izniyle zaferi birlikte kutlayalım.

Ey şehit Seyyid'in sevgili halkı, her şehidin kanı ve her yaralının iniltisi üzerine yemin ederiz ki, sabrınız ve acılarınız üzerine yemin ederiz ki, taşıdığımız bu sancak düşmeyecektir.

Düşmanla aramızda günler ve savaş meydanı var; sizinle bizim aramızda vaat edilen zafer var, Allah'ın izniyle.

Selam üzerinize olsun ve Allah'ın zaferi (Nasrullah) ve bereketi üzerinize olsun. 

- İslami Direniş savaşçıları