Blinken: Savaşı sona erdirmenin zamanı geldi

25 Ekim 2024

İsrail heyetinin, tutuklu görüşmelerini yeniden başlatmak için Pazar günü Katar'a gideceği bildiriliyor; Hamas yetkilileri ayrıca Doha'daki görüşmeler için temsilciler gönderdiklerini belirtti.

YDH- Times of Israel'e göre, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Mossad şefi David Barnea'nın Pazar günü, Doha'da CIA Başkanı Bill Burns ve Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman es-Sani ile görüşmek üzere Doha'ya gideceği belirtildi.

Rehine Aileleri Forumu yaptığı açıklamada, tüm tutukluların güvenli bir şekilde geri dönüşünü sağlayacak bir çözüme ulaşılması için müzakere ekibinin yaklaşan Doha zirvesinde geniş yetkilere sahip olması gerektiğini vurgulayarak, kamuoyunu başbakana yaptıkları ortak çağrının arkasında toplanmaya çağırdı.

Irak Haber Ajansı'na (INA) göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken görüşmeleri yeniden başlatma girişimleri çerçevesinde şu anda Doha'da bulunuyor; Perşembe günü yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gazze'deki savaş aşamasını sona erdirmenin zamanı geldi. Bölgede daha büyük bir tırmanma görmeyeceğimizden emin olmak istiyoruz. Çatışmanın genişlememesini sağlamak için gayretle çalışıyoruz”