Devrim Muhafızları: İnancınızı THAAD'a bağlamayın

25 Ekim 2024

İslam Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) komutanı, İsrail'i ABD'nin Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma (THAAD) sistemine güvenmemesi konusunda uyardı.

YDH- İran haber sitesi Press TV'ye göre, İslam Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, İsrail rejimini, direniş cephesinden gelen misilleme saldırılarını püskürtmek için ABD'nin konuşlandırdığı THAAD bataryasına güvenmemesi konusunda uyardı.

Kirmanşah eyaletindeki bir anma töreninde konuşan Tümgeneral Selami şunları dile getirdi:

“THAAD'ın borularına güvenmeyin; bunlar sınırlıdır; siz sınırlı bir güce güveniyorsunuz. İstediğiniz kadar ateş edin, düşmanlarınız sizden çok daha fazla ateş edecektir. Bu konuda kazanamazsınız ve biz sizi yeneceğiz. 

Ekonomisinin %98'i denize dayanan küçük bir ülke daha dikkatli olmalıdır. Akılsızca alınan kararlar şaşırtıcı bir ivmeyle bir rejimin çöküşüne yol açabilir. Allah'ın yardımıyla bu şeytani kadroya karşı duruyoruz.”

Selami, kuşatma altındaki Gazze Şeridi ve Lübnan'a karşı yürüttüğü uzun soykırım savaşında İsrail'e verdiği sınırsız destekten ötürü ABD'yi kınadı:

“Amerikalılar da siyasi itibarlarını İsrail'in suçuna bağlayarak kendilerini aşağılık ve dünya ulusları arasında paryalaştıran bir hataya düştüler.

Bugün dünya ABD'yi Gazze ve Lübnan'daki çocukların üzerine yağan bombalarla tanıyor. Amerika'nın süper gücünün dünya üzerindeki ihtişamından geriye çok az şey kaldı ve kalan itibarının da bitmesi uzun sürmeyecek.”