Irak Direnişi 3 ayrı operasyonla İsrail’i vurdu

25 Ekim 2024

Irak'taki İslami direniş, İsrail karşıtı yeni operasyonlar düzenlediğini ve işgal altındaki Filistin topraklarında rejime ait hedefleri vurduğunu açıkladı.

YDH- Irak İslami Direnişi bu sabah yaptığı açıklamada, insansız hava araçlarıyla işgal altındaki Filistin topraklarının güneyindeki İsrail'e ait hayati bir hedefi vurduklarını duyurdu.

Irak İslami Direnişi, işgal altındaki Umm el-Raşraş'ta (Eilat) hayati önem taşıyan hedeflere iki insansız hava aracı saldırısı düzenlediğini bildirdi.

[video]

Direniş daha sonra yaptığı bir açıklamada, savaşçılarının işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde önemli bir hedefi vurduğunu duyurdu.

Operasyonların Filistin ve Lübnan halkına destek amaçlı olduğu kaydedildi.

Irak direnişi, saldırıların aynı zamanda, İsrail rejiminin işgal altındaki topraklarda kadın, çocuk ve yaşlılar da dahil olmak üzere sivillere karşı işlediği katliamlara bir yanıt olduğunu vurguladı.

Irak İslami Direnişi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “İşgale karşı direnme ve Filistin ve Lübnan'daki halkımızı destekleme yaklaşımımızın devamı olarak ve gaspçı varlığın çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere sivillere karşı işlediği katliamlara yanıt olarak, Irak İslami Direnişi savaşçıları bugün, 25-10-2024 Cuma günü, işgal altındaki topraklarımızın kuzeyindeki hayati bir hedefe insansız hava araçlarıyla saldırdı.”

Irak'taki İslami Direniş, Gazze'deki soykırım devam ettiği sürece İsrail karşıtı operasyonlarını artan bir yoğunlukta sürdürme sözü verdi.