Siyonist rejimden Gazze'de hastane baskını

25 Ekim 2024

İşgal güçleri, Gazze’nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'ni ağır saldırılara maruz bırakarak, sağlık çalışanlarını, erkekleri ve bazı hastaları gözaltına aldı. Yardım bekleyen hastane personeli, tanklarla karşılaştı.

YDH - Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan Kemal Advan Hastanesi, İsrail güçlerinin yoğun hava ve topçu saldırılarına maruz kaldı.

Hastane Müdürü Dr. Hüsam Ebu Safiye, yapılan saldırılar sırasında yardım beklediklerini fakat yardım yerine tankların geldiğini ifade ederek yaşananları "felaket" olarak nitelendirdi.

El-Meyadin televizyonunun canlı yayında aktardığına göre Dr. Safiye, saldırının ardından bazı sağlık çalışanlarının ve hastaların gözaltına alındığını söyledi.

Dün gece geç saatlerde telefonla yaptığı açıklamada Dr. Ebu Safiye, "Tüm bu insanların ölümüne birkaç saat uzaklıktayız. Bu ne zamana kadar devam edecek? Hukuk nerede? Bu dünyada hangi yasa bir hastanenin doğrudan hedef alınmasına izin veriyor?" ifadelerini kullandı.

Rejim güçlerinin hastane binasına doğrudan ateş açtığını ve durumun her geçen an daha da kötüleştiğini belirten Safiye, "Koordinatörlerle yaptığımız son telefon görüşmesinde birkaç saat içinde burada olacaklarını söylediler. Ancak yardım almak yerine tanklar alıyoruz. Hastanenin tüm bölümlerine top atışları yapılıyor," dedi.

Yerel kaynaklar ise hastanedeki durumu “son derece vahim” olarak değerlendirirken, çok sayıda yaralının ve hastanın hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu bilgisini paylaştı.

Gazze’deki sağlık hakları ve uluslararası hukuk ihlallerinin giderek arttığını belirten kaynaklar, insan haklarının korunması çağrısında bulundu.