Hizbullah, İsrail'in gazetecilere yönelik saldırılarını kınadı

25 Ekim 2024

Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki gazetecilere yönelik İsrail saldırısını sert bir dille kınadı ve bu tür suçların özgür medyanın sesini susturamayacağını vurguladı.

YDH - Hizbullah'ın medya ilişkileri birimi, yaptığı açıklamada Siyonist rejimin, Lübnan'ın Hasbaya bölgesinde pek çok gazetecinin şehit olmasına ve yaralanmasına yol açan kasıtlı saldırısını kınadı.

Açıklamada, "Bu yeni suç, İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki gazeteci ve medya kuruluşlarını hedef alan korkunç ve terörist siciline bir yenisini daha ekledi," denildi.

Medya dernekleri ve sendikalara bu suçu kınamaları ve İsrail'i uluslararası platformlarda hesap vermeye zorlamaları çağrısında bulunulan açıklamada, "Bu suçun, bağımsız kanalların İsrail'in saldırganlığını ve direniş savaşçılarının kahramanlıklarını haberleştirmesini engelleyemeyeceğinden eminiz," ifadelerine yer verildi.

Hizbullah, el-Menar ve el-Meyadin kanalları ile şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ileterek, "Yüce Allah'tan yaralılara acil şifalar vermesini diliyoruz," mesajını paylaştı.

'Suçlar cezasız kalmamalı'

Öte yandan Lübnan meclisinin medya ve iletişim komisyonu başkanı Milletvekili İbrahim el-Musevi de saldırıyı kınadı ve "Bu suç, İsrail'in benzer suçlar işlemesini önlemek ve sorumluları uluslararası mahkemelerde yargılamak için acil önlemler alınmasını gerektiriyor," dedi.

El-Musevi, insan hakları ve medya kuruluşlarına yasal süreç başlatmaları ve İsrail liderlerini yetkili mahkemelerde yargılamaları çağrısında bulundu.

Direniş yanlısı kanallar el-Menar ve el-Meyadin ile hedef alınan tüm medya kuruluşlarına tam destek verdiğini ifade eden el-Musevi, basın mensuplarının görevlerini özgürce yerine getirebilmeleri için gerekli tüm önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

İşgal güçleri, şafak vakti Lübnan'ın güneyindeki Hasbaya bölgesinde gazetecilerin kaldığı bir binayı hedef aldı.

Saldırıda, el-Meyadin kameramanı Gassan Neccar, kanalda görevli yayın mühendisi Muhmmaed Rıza ve el-Menar kameramanı Visam Kasım hayatını kaybetti.