İsrail’den çatapat şovu

25 Ekim 2024

İsrail rejimi, 100 savaş uçağıyla İran’daki 20 merkezi vurduğunu iddia ederken, İran’da vurulan birkaç hedefte küçük hasarlar meydana geldi.

YDH- Tasnim haber ajansına açıklama yapan ‘konuyu bilen bir kaynak’ İsrail rejiminin saldırısının İran sınırları dışından yapıldığını ve isabet alan yerlerde çok küçük hasarlar meydana geldiğini söyledi.

Söz konusu kaynak, İsrail rejiminin iddialarının aksine Tahran’da Devrim Muhafızları Ordusuna ait hiçbir yerin vurulmadığını ifade etti.

Mehr haber ajansı ise gece yarısından sonra Tahran’da duyulan patlama seslerinin hava savunma sistemlerinin aktif hale geçmesinden kaynaklandığını, kentin hiçbir yerinde yangın ve yıkım olmadığını bildirdi. 

 Saat 4.45’te açıklama yapan Tahran hava savunma yetkilileri, Tahran çevresindeki birkaç noktada hava savunma sistemlerinin düşman saldırısına karşılık verdiğini açıkladı.

Saat 6.30’da ise İran hava savunma karargahı gelişmelerle ilgili resmi bir açıklama yaptı. 

Açıklamada, İsrail rejiminin maceracılığa kalkışmaması yönündeki uyarılara rağmen gerginliği arttırıcı bir adım attığı belirtildi. İsrail rejiminin Tahran, Huzistan ve İlam’daki bazı askeri noktalara  yaptığı saldırılara entegre hava savunma sistemi tarafından karşı konulduğunu saldırı sonucu çok küçük çaplı hasarlar meydana geldiğini ifade etti.

İsrail rejimi 100 savaş uçağıyla İran’ın 20’den fazla askeri merkezini ve üretim tesisini vurduğunu iddia etti.

İsrail rejiminin savunma bakanının İran'da 3 yıl önce yaşanan bir rafineri yangınının görüntülerini gösteren monitör önünde İran’daki operasyonu yönetiyormuş imajı veren fotoğrafı ise alay konusu oldu.

Rejimin savunma bakanı birkaç gün önce bir hava üssünde İran'a tehditler savurmuş ve "dünya İran'a yapacağımız saldırıdan sonra gücümüzü görecek" demişti.