Suudi Arabistan, İsrail'in İran'a saldırısını kınadı

26 Ekim 2024

Suudi Arabistan, Siyonist rejimin İran'ı hedef alan saldırısını kınadı ve bunun 'İran'ın egemenliğinin ihlali ve uluslararası yasaların çiğnenmesi' olarak nitelendirdi.

YDH - Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in İran'a yönelik saldırısını kınayarak, bu saldırıların İran'ın egemenliğini ihlal ettiğini ve uluslararası yasa ile normlara aykırı olduğunu ifade etti.

Bakanlık, Riyad'ın bölgede tansiyonun yükselmesine ve bölgedeki ülkeler ile halkların güvenlik ve istikrarını tehdit eden mevcut savaşın genişlemesine karşı olduğunu belirtti.

Ayrıca tüm tarafları azami itidale davet ederek gerilimi düşürmeleri çağrısında bulunulan açıklamada, bölgede süregelen çatışmaların doğurabileceği olumsuz sonuçlara karşı uyarı yapıldı.

Bu bağlamda, Suudi Arabistan uluslararası toplumu ve etkili aktörleri, bölgedeki çatışmaların azalması ve sona ermesi için üzerlerine düşen rol ve sorumlulukları yerine getirmeye davet etti.

Gece saatlerinde Siyonist rejim, İran’a bir hava saldırısı düzenleyerek “askeri hedefleri vurduğunu” öne sürdü.

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynak, İran’ın Tesnim haber ajansına verdiği demeçte, “İsrail ordusunun İran’da 20 mevziiyi hedef aldığı iddiasının doğru olmadığını, hedeflerin sayısının bundan çok daha az olduğunu” teyit etti

Aynı kaynak, “İsrail’in, Tahran’da Devrim Muhafızlarına ait herhangi bir askeri merkezi hedef almadığını” ve saldırının İran sınırları dışından yapıldığını belirterek, saldırının sınırlı hasara yol açtığını kaydetti.

Kaynak, "İsrail zayıf saldırısının boyutunu abartmaya çalışıyor," değerlendirmesini yaptı.