Hizbullah, İsrail ana istihbarat merkezini vurdu

26 Ekim 2024

Hizbullah Safed'deki ana istihbarat merkezini ve Tel Aviv'in güneyindeki Tel Nov hava üssünü hedef aldı.

YDH- El-Meyadin'e göre, Hizbullah, İsrail işgal güçlerinin Lübnan-Filistin sınırından sızma girişimlerine karşı koyarken ve işgal altındaki Filistin'in kuzey ve derinliklerindeki ordu ve yerleşim yerlerini, üslerini ve konuşlanmalarını hedef alırken İsrail işgaline ağır kayıplar verdirmeye devam ediyor.

Kanal 12, bölgedeki sirenlerin devreye girmesinin ardından bir patlama sesinin duyulduğunu ve olası insansız hava aracı sızmalarına karşı alarm verildiğini vurguladı.

Hizbullah, Hayber operasyonları serisinin bir parçası olarak ve “Lebbeyk ya Nasrallah” çağrısıyla Tel Aviv'in güneyindeki Tel Nov hava üssüne bir saldırı uçağı filosuyla hava saldırısı düzenledi.

Hizbullah'ın Cumartesi günü saat 11:30'da Tel Nov üssüne insansız hava araçlarıyla gerçekleştirdiği saldırı önemli bir taktik başarıya işaret ediyordu.

Kısa bir süre sonra, saat 12:15'te örgüt Safed'de bulunan kuzey bölgesinin istihbarat merkezi Mishar üssünü roket yağmuruna tuttu.

Saldırı, saat 12:45'te işgal altındaki Hayfa kentinin hemen kuzeyindeki Karyot yerleşimine yönelik iki roket salvosuyla devam etti.

Daha önce, saat 12:15'te Kiryat Şimona yerleşimi hedef alınmıştı.

Askeri ve istihbarat tesislerine yönelik bu saldırıların yanı sıra Hizbullah, sınırdaki işgal güçlerine karşı çatışmacı tutumunu sürdürerek mevzilerini hedef aldı.

Sabah 6:00'da bir füze saldırısı Ayta Şaab yakınlarında toplanan İsrail güçlerini vurdu.

Bunu iki İsrail askeri birliğinin daha vurulması izledi: ilki saat 13:23'te Ras el-Nakura'nın Muşayrifa bölgesinde, ikincisi ise saat 13:30'da Şalomi yerleşiminde, her ikisi de roket atışlarıyla gerçekleştirildi.

İşgal altındaki toprakların kalbinde, İsrail medyası Lübnan'dan Batı Celile'yi hedef alan 15 füze fırlatıldığını bildirdi.

İtfaiye birimleri şu anda Şlomi, el-Bessa, Metsuba ve Gaaton'da gelen roketlerin tutuşturduğu yangınlarla mücadele ediyor.

Nahariye ve civarının yanı sıra el-Celile Parmağı adlı bölgedeki Kafar Yufa ve Matla'da da sirenler çaldı ve insansız hava araçlarının saldırılarından korkulduğunu gösterdi.

Yiftaç, Ramot Naftali, Hulata, Yesod HaMaale, Eilat HaShahar ve Sde Eleazar'da da ek alarmlar verildi.

Bu arada Hizbullah'ın savaş medyası Zarit'teki bir Merkava tankına yönelik saldırılarının yanı sıra Tel Aviv'in kuzeyindeki Taas şirketine ve işgal altındaki Hayfa'nın güneyindeki Karmiel üssüne yönelik saldırılarını gösteren görüntüler yayınladı ve işgal altındaki Filistin'in derinliklerinde başka saldırılar da rapor edildi.