Nasrullah: Muhalifler isterse hükümeti yarın devirebilir

01 Ocak 1970

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah hükümet karşıtlarının istemeleri halinde

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah hükümet karşıtlarının istemeleri halinde Sinyore hükümetini hemen yarın devirebileceklerini; ama toplumdaki sükuneti korumak için bunu yapmadıklarını belirtti.

 

Bu gece el-Menar televizyonuna telefon aracılığıyla bir demeç veren Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, “Muhalifler, isteselerdi daha ilk gün bu yasa dışı hükümeti devirebilirlerdi. Bu hükümetin şimdiye kadar düşmemiş olmasının sebebi, arkasındaki uluslar arası destekten kaynaklanmıyor; zira hükümeti devirme iradesine sahip olan bir halka karşı uluslar arası destek hiçbir hükümetin devrilmesine engel olamaz” dedi.

 

“Bugün bu yasa dışı hükümetin düşmesini önleyen tek şey muhaliflerin barış ilkesine bağlı olması ve ülkenin bir iç savaş ortamına sürüklenmesini istememesidir” diyen Nasrullah, dün gerçekleştirilen grevle ilgili olarak da “Muhaliflerin dünkü grevi, onların birlik ve beraberliğinin ve yasalara bağlılığının bir ispatı olmuştur” diye konuştu.

 

Dünkü grevin Paris Konferansı’nı engellemeye dönük olmadığını da söyleyen Nasrullah, Sinyore hükümetini bir “milis hükümeti” Fransa Cumhurbaşkanı Şirak’ı da Sinyore hükümetinin “manevi lideri” olarak niteledi.