Robert Fisk: Para, Lübnan’daki çatışmayı sona erdiremez Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
LÜBNAN
01 Aralık 2007 · 01:00

Robert Fisk: Para, Lübnan’daki çatışmayı sona erdiremez

SAAF-Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora’nın dün Fransa’da katıldığı uluslar arası “Paris -2”

SAAF-Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora’nın dün Fransa’da katıldığı uluslar arası “Paris -2” konferansında Batı'dan aldığı desteğin, Lübnan’daki sorunu ortadan kaldırıp kaldıramayacağı tartışılıyor.

 

Dünkü konferansı sayfasına taşıyan İngiliz İndependent gazetesi yazarı ve Ortadoğu uzmanı Robert Fisk, “Lübnan’daki bölünmeleri parayla yok edemezsiniz” yorumunda bulundu.

 

“Keşke parayla barış satın alınabilseydi” diyen Robert Fisk, Sinyora hükümetine verilen desteği şu sözleriyle eleştirdi:

 

“Yoksa dün Paris’te Lübnan Başbakanı'na verdiğiniz milyarlar Beyrut’ta giderek şiddetlenen sokak çatışmalarında Amerika’nın düşmanı Hizbullah’ı yenmesi için miydi?”

 

Lübnan’da karışıklığın giderek içinden çıkılmaz bir hal aldığını kaydeden Fisk, Paris’teki uluslar arası yardım konferansından gündeme getirilen mali yardımların bir ifade etmediğini belirtti.

 

Robert Fisk konferansı ve Lübnan’daki olaylarını seyrini değerlendirdiği yazısını şu sözleriyle noktaladı:

 

“Tüm bu yapılan konuşmalar bölgenin üzerine düşen gölgelerin ne kadar kalın olduğunu gösteriyor.

 

Pakistan sınırından Akdeniz’e kadar, hemen her yerde bir kriz var. Batı'da aniden gündeme gelen Sünni-Şii çatışmasına ilişkin görüşler gerçeğe dönüşecek gibi gözüküyor.

 

Ancak komplo teorileriyle boğulmuş durumdaki Arap dünyasında birçok kişi Batı'nın topraklarını dini sınırlara bölmeye çalıştığını düşünüyor.”

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 22.09.2026 18:30 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/2251/robert-fisk-para-lubnan-daki-catismayi-sona-erdiremez