Suud Kralı, Kuveyt'ten İran'a sert çıktı

01 Ocak 1970

SAAF-Suudi Arabistan Kralı Abdullah, El-Siyase gazetesinyle gerçekleştirdiği röportajda Filistin meselesini

SAAF-Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Kuveyt’te yayın yapan El-Siyase gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Carullah ile yaptığı röportajda Filistin meselesini başkalarının değil Arapların çözmesi gerektiğini söyledi.

 

Vaziyetin hiç de iyi olmadığını söyleyen Kral Abdullah, başka ülkelerin işlerimize karışmasının önüne geçmeliyiz dedi.

 

Kral Abdullah sözlerine şöyle devam etti:

 

“Bizim meselelerimizle oynanmasını, ticaret yapılmasını ve güç kazanılmasını istemiyoruz. Bizim meselelerimizi kullanarak kimsenin uluslar arası arenada güç kazanmasını istemiyoruz. Filistin davasını başkası değil, Araplar çözmelidir. Bu sadece bir örnektir.

 

Bu meseleyi alıp da ticarete döken ve Osman’ın gömleği olarak kullanan var. Böylece işlerimize karışmaları çerçevesinde bunu bahane gibi kullanıyorlar.”

 

“Tüm evlatlarımız bölünmeden tek bir ideoloji altında toplanmalıdır” diyen Kral Abdullah, Filistin’de, Lübnan’da ve Irak’ta görüş farklılıkları olduğunu belirtti ve Allah’tan kendilerini doğru yolu göstermesi temennisinde bulundu.

 

Suud Kralı, ülkelerinin önemli bir akide ve coğrafya merkezi olduğunu, komşu ülkeler açısından da çok önemli olduğunu, Suudi Arabistan’ın da kendisine düşen rolü rahatlıkla yerine getirdiğini kaydetti.

El-Kaide örgütünün Suudi Arabistan’da düzenlediği eylemlere de değinen Suud Kralı, “terör olaylarının önüne geçilmesinde vatandaşlarımızın güvenlik güçleriyle dayanışma içerisinde olmalarına bağlı olduğunu” söyledi.