İsrailli yetkililer: Lübnan'daki operasyonları genişletmek riskli Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
İSRAİL
15 Kasım 2024 · 16:29

İsrailli yetkililer: Lübnan'daki operasyonları genişletmek riskli

Amerikan basınına konuşan İsrailli güvenlik yetkilileri, Lübnan'daki operasyonların genişletilmesinin İsrail açısından yıpratıcı bir savaşa dönüşebileceği ve ülkenin stratejik avantajlarını kaybetmesine yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

YDH - Wall Street Journal'ın haberine göre, İsrailli güvenlik yetkilileri, Lübnan'da yürütülen askeri operasyonların genişletilmesinin uzun vadeli bir yıpratma savaşına yol açabileceğinden endişe ediyor.

Yetkililer, İsrail'in Hizbullah’a yönelik baskısını artırmak için Lübnan’a girmenin “riskli” olduğunu değerlendiriyor.

Gazete, İsrail askeri istihbaratının eski başkanının şu sözlerini aktardı: “Hizbullah’a karşı elde ettiğimiz başarılardan yararlanma fırsatlarını kaybediyoruz.”

Gazeteye konuşan bir yetkili, “Eğer çok uzun süre beklersek Hizbullah, kapasitesini artırabilir ve ateşkesi reddedebilir,” uyarısını da ekledi.

Dün, eski Harekât Tümeni komutanlarından Yedek Tümgeneral Israel Ziv, “Hizbullah toparlanıyor. Bu nedenle İsrail açısından siyasi anlaşmanın şartları azalıyor ve dün başarabildiğini bugün ya da yarın başaramayacak,” demişti.

Ziv ayrıca, “Hizbullah’a taviz verilmediği ve belirli bir kazanım sağlanmadığı sürece, bir çözümle ilgilenmeyeceğini ve müzakere edecek kimse kalmayacağını” kabul etti.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 10.09.2026 01:15 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/22701/israilli-yetkililer-lubnan-daki-operasyonlari-genisletmek-riskli