Mutteki: Irak’ta güvenlik şiddet yoluyla sağlanamaz

02 Mart 2007

SAAF-Birleşik Irak İttifakı Lideri Abdülaziz el-Hekim’le görüşen İran Dışişleri Bakanı Menuçehr

SAAF-Birleşik Irak İttifakı Lideri Abdülaziz el-Hekim’le görüşen İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, Irak’taki güvenliğin şiddet uygulanarak sağlanamayacağını belirtti.

 

İrna haber ajansının bildirdiğine göre İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, Birleşik Irak İttifakı Lideri Abdülaziz el-Hekim’i kabulü sırasında ABD’nin Irak’la ilgili yeni stratejisi çerçevesinde asker artırımına ilişkin kararına değinerek “Şiddete yönelmek, Irak’taki güvenliğin sağlanması donucunu doğurmayacaktır” dedi.

 

Birleşik Irak İttifakı Lideri Abdülaziz el-Hekim’le İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mütteki arasında yapılan görüşmede Irak’ta yaşanan son gelişmelerin değerlendirildiği ve iki ülke arasındaki ilişkilerle Irak’taki güvenlik sorunlarının ele alındığı bildiriliyor.

 

El-Hekim’le görüşmesi sırasında İran’ın Irak’ta yaşanan siyasi süreçleri desteklediğini belirten Mutteki, “Komşu bir ülke olarak İran, Irak’ta daima halkın oynadığı rolü desteklemiştir” dedi.

 

Birleşik Irak İttifakı Lideri Abdülaziz el-Hekim de İran’ın son 20 yıl boyunca Irak’la ilgili oynadığı olumlu rolü takdirle karşıladığını belirterek “İran, Irak’ta daima olumlu ve yapıcı bir rol oynamıştır. Irak hükümeti ve halkı İran’la her alanda işbirliğini geliştirmek istemektedir” dedi.