Rızai: ABD'nin eğittiği 11 bin terörist Irak'a saldırmaya hazır Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
İRAN
10 Aralık 2024 · 17:29

Rızai: ABD'nin eğittiği 11 bin terörist Irak'a saldırmaya hazır

İran Nizamın Maslahatını Teşhis Konseyi üyesi Muhsin Rızai ciddi bir uyarıda bulunarak “teröristlerin Irak'a saldırı düzenlemeye hazırlandığını” açıkladı.

YDH- İran Düzenin Yararını Belirleme Kurulu Genel Sekreteri ve eski Devrim Muhafızları Komutanı Muhsin Rızai bugün yaptığı açıklamada “teröristlerin Irak'a saldırı hazırlığında olduğu” uyarısında bulundu.

Suriye'nin kuzeyindeki bir ABD askeri kampında 11 bin IŞİD teröristinin eğitildiğini belirten Rızai, bu teröristlerin önümüzdeki aylarda Musul ya da Tikrit gibi Irak kentlerini hedef alabileceği endişesini dile getirdi.

Rızai, konuyla ilgili açıklamasında, İsrail'in son 24 saat içinde Suriye'de 250 askeri tesis ve altyapı hedefini vurduğunu bildirirken, ABD ve militanların ülkedeki tüm askeri tesisleri yok ettiğini söyledi.

Ayrıca Lübnan, Suriye ve muhtemelen Irak'taki son gelişmelerin, düşmanların bölgenin bağımsızlığına yönelik artan korkularının ve bölge halkını zayıflatma çabalarının bir yansıması olduğunu ifade etti.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 22.10.2026 14:00 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/23367/rizai-abd-nin-egittigi-11-bin-terorist-irak-a-saldirmaya-hazir