HTŞ rejiminin savunma bakanı belli oldu Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
SURİYE
21 Aralık 2024 · 22:35

HTŞ rejiminin savunma bakanı belli oldu

Ebu Muhammed el-Colani, silahlı grupları tek bir çatı altında toplama hedefiyle, Marhaf Ebu Kusra’yı Savunma Bakanı olarak atadı. Yeni Suriye ordusunda kurumsal bir yapılanma planlanıyor.

YDH - Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) lideri Ebu Muhammed el-Colani, Suriye’de silahlı grupların birleşmesini ve kurumsal bir yapıya geçişini hedeflediklerini duyurdu.

Sky News'in aktardığına göre açıklamasında, tüm askeri güçlerin Yeni Suriye Ordusu Savunma Bakanlığı altında birleşeceğini belirten Colani, bu hamleyle hem organizasyonel bir düzenleme yapılacağını hem de askeri etkinliğin artırılacağını ifade etti.

Bu kapsamda, Savunma Bakanı olarak Marhaf Ebu Kusra’nın atandığı açıklandı. Ziraat mühendisliği alanında eğitim alan Ebu Kusra, Suriye’deki silahlı operasyonların başlangıcından itibaren kurtarılmış bölgelerde askeri kapasite mühendisi olarak görev yaptı.

Gün içinde Esad Hasan Şeybani'nin de "geçici hükümete" dışişleri bakanı olarak görevlendirildiği bildirilmişti.

Bunun yanı sıra, kadınların toplumsal rollerini güçlendirme amacıyla Aişe ad-Dibs’in Kadın İşleri Ofisi’nin başına getirildiği açıklandı.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 29.10.2026 22:01 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/23662/hts-rejiminin-savunma-bakani-belli-oldu